Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 9, 2021

«Shampo» får med sportssjef Juell i boksen

Espen «Shampo» Knutsen ledet Vålerenga sammen med keepertrener Joachim Svendsen sist. Denne uken blir også sportssjef Frikk Juell med i boksen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

«Shampo» var tilbake som sjef i boksen i seieren over Lillehammer for to uker siden, men siden har Vålerenga vært rammet av en ufrivillig kamppause grunnet sykdom og skader.

Torsdag kveld er laget tilbake på isen i hjemmemøtet med Grüner med «Shampo», Frikk Juell og Joachim Svendsen i boksen. I troppen har man 16 friske utespillere inkludert den innleide duoen fra 1. divisjon; Rasmus Forsberg og Kevin Berg.

- Jeg vil gjerne ha med meg Frikk fremover, sier «Shampo» til nitten.no.

Juell opplyser til nitten.no at han i første omgang skal assistere Vålerenga-sjefen i kveld og mot Stjernen på Jordal lørdag. Så vil det bli tatt en vurdering på veien videre inn mot oppgjøret i Askerhallen 4. juledag.

Tilbake

Etter den amputerte 19/20-sesongen, forlot «Shampo» stillingen som sportssjef og assistenttrener for en helt ny rolle inn mot sponsorer, bedrifter og media.

Da hadde han 15 sesonger på rad bak seg som enten hovedtrener, assistent eller sportssjef for Vålerenga.

Det var fredag for to uker siden det ble kjent at Kenneth Larsen fikk sparken som Vålerenga-trener etter kun 21 kamper. Hele ni av dem endte med tap for laget som i høst fikk stempelet gullfavoritter.

- Dette er en toppidrettsgren der vi er avhengige av resultater. Og de har dessverre uteblitt. Da har vi valgt å avslutte arbeidsforholdet med Kenneth Larsen, sa Juell til nitten.no da.

Kenneth Larsen ble hentet tilbake til VIF fra 1. divisjonsklubben Lørenskog og presentert som Roy Johansens erstatter i slutten av juli.

Bortetapet mot Ringerike torsdag forrige uke ble hans siste som Vålerenga-sjef.

Preget «Shampo»

45-åringen, som har legendestatus på Jordal etter en strålende spillerkarriere, ledet laget sammen med kompisen Espen «Shampo» Knutsen.

- Jeg hadde håpet at jeg ville få mer tid til å få oss på rett spor og er overrasket over at jeg ikke fikk mer tid. Men hvis du ikke har tillit hos ledelsen så er man kjørt i den bransjen her. Sånn er toppidretten. Man lever av resultater og det må jeg forholde meg til, sier Kenneth Larsen til TV 2, som omtalte treneravgangen først.

«Shampo» uttalte etter seieren over Lillehammer at han hadde hatt et skikkelig vanskelig døgn inn mot det som ble hans comeback som sjef i boksen etter Larsen-sparkingen.

- Det har vært ubehagelig. At en god kamerat og en Vålerenga-legende må gå er ikke hyggelig i det hele tatt. Ingen ønsket at dette skulle ende slik. Det er tøft. Jeg sov dårlig og synes skikkelig synd på Kenneth. Det gjør jeg virkelig. Men vi er den bransjen vi er i. Det viktigste av alt er Vålerenga, sa «Shampo» til nitten.no.

På spørsmål om han da så for seg å fortsette i rollen som hovedtrener videre, svarte han:

- Jeg vil hjelpe til på best mulig måte, så får vi se hva fremtiden bringer. Hva som eventuelt kommer inn og hva slags kabal vi skal legge.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form