Lukk søk

Aktuelt

January 20, 2022

Serielederen tror sesongen kan være over: - Helt tåpelig

Bergen er det beste norske hockeylaget som ikke får lov til å drive med det de liker best for tiden. Trøsten dersom sesongen stoppes, er at laget rykker opp i 1. divisjon.

Foto med tillatelse: Bergen IK

Etter at 1. divisjon igjen ble innlemmet under toppidretts-definisjonen, og fikk gjenoppta aktiviteten fredag, er det klubbene på nivå tre som er høyest rangert uten å få trene normalt og spille kamper.

- Jeg syns det er helt tåpelig. Absolutt alle får lov, barn, voksne, kvinner og menn, men ikke vi. Det blir for dumt. Jeg syns vi burde fått komme i gang for lenge siden. Det er frustrerende når man ser kamerater som spiller fotball får lov til å trene. Og vi har høyere ambisjoner enn mange av dem.

Det sier Bergen-trener Kim Wide til nitten.no. Han har ansvaret for serielederen i 2. divisjon som har vunnet 13 av 14 kamper denne sesongen.

Den siste kom 5. desember i toppkampen mot Tønsberg foran 195 tilskuere i «Badekaret». Siden har bergenserne blitt stoppet fra å gjøre det de liker aller best.

Én isøkt

På pressekonferansen for en uke siden ble det klart at voksne kan trene innendørs med minimum én meter avstand. Onsdag samlet Wide serielederne til årets første isøkt under de gjeldende restriksjonene.

- Det var selvfølgelig kjekt å være tilbake på is, men det er ikke hockey. Uansett hvor mye vi prøver blir det ikke det samme når backen vet hva som skal skje. Nå er vi spent på hva som vil skje fremover. Vi vet ingenting. Det er noe forbanna dritt, for å være ærlig.

Etter to amputerte sesonger på rad, er retningslinjene klare. Dersom kvalifiseringen mellom 1. og 2. divisjon utgår, vil Bergen rykke direkte opp som serieleder da det allerede er gjennomført kamper tilsvarende dobbel serie. Men er det slik man ønsker å ta steget opp på nivå to?

- Hvis ikke vi får komme i gang veldig snart, håper jeg vi rykker direkte opp rett og slett fordi vi nå havner for langt bakpå. 1. divisjonslagene er i gang nå mens vi må vente. Det vil bli ufattelig urettferdig. Hvis de derimot åpner snart, håper jeg vi kan fullføre serien og gjøre oss fortjent til opprykk på den måten. Det føles ikke helt riktig ellers, men samtidig har vi vist hittil at vi er et lag å regne med, sier Wide.

Ber om svar

Bergen-treneren skylder ikke på Norges Ishockeyforbund, men håper det snart kommer en avklaring rundt hva som skjer med sesongen dersom pausen opprettholdes.

- Vi vet ingenting. Vi sitter litt på nåler her.

I 2005 rykket Bergen Flyers ned og gikk konkurs. Etter en ny konkurs i 2017, forteller Wide nå om nye og sunnere tider hos byens beste hockeyklubb. I år to av en ferske og langsiktig plan, er målet opprykk til 1. divisjon.

- Det er ikke sånn at vi skal bli seriemestere i Fjordkraft-ligaen og best i verden, men vi har noen mål vi jobber mot. Jeg tror vi har høyere standard enn bunnlagene i 1. divisjon og trolig høyere målsetting. Vi trente hardt og godt før vi ble stengt ned. Vi trenger å komme oss opp og etablere oss rundt midten der, sier Wide.

Johann de Junge står med 49 poeng på 14 kamper og er lagets poengkonge. Han er tilbake i Bergens-hockeyen etter opphold i Ringerike, Narvik og Haugesund. Faren Henning er inne på sponsorsiden.

- Det er en utrolig god atmosfære rundt laget nå med mange lokale gutter. Mange av dem har også flyttet hjem og kommet tilbake. Det er en bra gruppe her nå, sier trener Wide som kun savner én ting ...

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form