Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 10, 2023

Schjongshallen er omringet av vann: - Spørs hvor lenge dette holder

Dagens formiddagstrening for Ringerike-spillerne besto i å fylle sandsekker som skal hindre vannet i å trenge inn i Schjongshallen.

Foto: Janka Aasen

- Jo, det er vått, ja! svarer Ringerike Panthers' daglige leder på spørsmål om hvordan det står til på Hønefoss torsdag formiddag.

Onsdag meldte klubben at Schjongshallen var evakuert og stengt på ubestemt tid grunnet høy vannstand i Storelva.

Et døgn senere er ishallen omringet av vann man frykter nå skal trenge inn og påføre anlegget store og kostbare ødeleggelser.

- Vannet har steget ganske betraktelig siden i går. Ishallen er mer eller mindre omringet av vann. Vi sikrer dører og innganger så godt vi kan nå, og enn så lenge er det tørt innendørs, men det spørs hvor lenge dette holder, sier Aasen til nitten.no.

Tror isen ryker

Onsdag varslet Ringerike kommune om storflom der flomtoppen er ventet å komme torsdag eller natt til fredag.

Det er iverksatt evakuering o deler av Hønefoss og personer bosatt i området Schjongstangen nær ishallen må regne med å klare seg uten strøm en periode fremover.

- De spår jo at vannet skal stige én til to meter til. Det er ikke bra. Vi jobber på for å sikre alle eiendeler og få løftet ting opp. Det vi har kunnet bære, er blitt flyttet.

Ringerike-ledelsen har skrudd av strømmen i Schjongshallen og er derfor forberedt på at isen smelter og må legges på nytt med en snau måned igjen til seriestart.

- Isen kan stå et par dager uten å bli berørt, men det spørs nok om ikke den ryker. Jeg tror det, sier Aasen.

- Hva slags ekstra utgifter kan dette påføre klubben?

- Det orker jeg ikke tenke på! Det er mye ... Hvis vi klarer å holde vannet ute blir det overkommelig. Å legge ny is koster oss kanskje rundt 100.000 kroner. Men hvis vannet kommer inn, er det noe helt annet. Da blir også kjøleanlegg og det elektriske berørt.

Alternativ trening

Med hjemmebanen stengt og i fare samlet Ringerike Panthers-spillerne seg torsdag morgen til alternativ trening. Den besto i å fylle sandsekker som plasserer rundt Schjongshallens dører og innganger.

- Det er jo spesielle dager på jobb, kan man si. Men det er fantastisk mange som spør om de kan hjelpe til. Vi står godt sammen, sier Aasen.

Ringerikes A-lag trener i Askerhallen torsdag ettermiddag, har fri i helgen og forsøker å komme seg inn i Askerhallen også søndag før det er klart for treningskamp i Varner Arena mandag.

Både Frisk Asker og Holmen har tilbudt Ringerike-gjengen istid den kommende uken.

- Det takker vi for. Guttene har fått hentet ut alt av utstyr og kjører på så normalt som de kan.

- Når håper du dere kan bruke hallen igjen?

- Det vet jeg ikke. Forhåpentligvis stopper dette opp i løpet av dagen nå og i beste fall går vannet tilbake. Kanskje mandag, jeg vet ikke.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form