Lukk søk

Internasjonal hockey

July 7, 2023

Sander (18) vraket svenske klubber - reiser til Canada: - Et tøft valg

Sander Wold sa nei til blant annet Frölunda og reiser nå til Gatineau Olympiques i Quebec Major Junior Hockey League.

Foto med tillatelse: Finn Eriksen

- Siden jeg ble valgt i draften, blir det Canada på meg, ja, sier Wold til nitten.no.

Asker-guttens navn ble onsdag ropt opp under import-draften da han ble valgt som nummer 104 av Gatineau Olympiques i QMJHL der blant annet Patrick Thoresen tok store steg som ung hockeyspiller.

Det betyr farvel til Frölunda og svensk hockey og en ny tilværelse i en av verdens beste juniorligaer - av mange beskrevet som NHL-talentenes mekka.

- Jeg var ganske rolig under selve draften. Vi hadde snakket med klubben så jeg visste det var gode sjanser, men det var likevel en lettelse da jeg så navnet mitt. Det føles godt å gå inn i sommeren og vite at man har en klubb å spille for til høsten, sier Wold.

Flytter

18-åringen byttet ut Asker med Göteborg sommeren 2020 og tok veien via J18- og J20-laget før han i vinter fikk sjansen i tre SHL-kamper.

Da kontrakten med Frölunda gikk ut i vår, og Wold fikk høre at det kunne være muligheter for spill i den canadiske juniorligaen, bestemte han seg raskt for hva som var første prioritet.

- Jeg var ganske tydelig, men det er et tøft valg. Det føles kult å teste noe helt nytt; nytt land og ny kultur. Jeg tror dette blir riktig både hockeymessig og med alt rundt. Bare det å spille der borte og være der blir utrolig kult, sier Wold.

Frölunda ønsket Asker-gutten med videre og tilbød plass i U20-troppen samt hyppig hospitering med SHL-laget. Også flere andre svenske klubber viste interesse, men ble avvist.

- Hockey er spesielt i Canada. Jeg vet ikke altfor mye om hva jeg går til enda, men jeg tror det blir veldig kult med en annerledes hockey jeg håper kan passe min spillestil ganske bra, sier 18-åringen som er sønn av Frisk Asker-sportssjef Vidar og lillebroren til Liiga-proff Eskil.

Mot NHL

TV 2 har tidligere omtalt at NHL-klubber som Toronto Maple Leafs, Vegas Golden Knights, Arizona Coyotes og Detroit Red Wings alle har fulgt 18-åringens utvikling i svensk hockey.

Neste steg på veien mot verdens beste liga blir nå Gatineau Olympiques og Quebec Major Junior Hockey League.

I tillegg til Wold ble Vålerenga-løperen Casper Haugen Evensen valgt som nummer ni av Victoria Royals i WHL, Moras Michael Brandsegg-Nygård som nummer 49 av Barrie Colts i OHL og VIF-talentet Stian Solberg som nummer 96 av Regina Pats i WHL.

Evensen fortalte nitten.no torsdag at han reiser til Canada i august.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form