Elitehockeyligaen

April 23, 2024

Salsten avgjorde i sudden death - Storhamar tok NM-gull: - Betyr mye for meg

Patrick Thoresen kunne endelig løfte kongepokalen som Storhamar-spiller da laget avgjorde NM-finalene mot Vålerenga i sudden death.

53 sekunder ut i fjerde periode dukket Eirik Salsten opp og avgjorde - assistert av Patrick Thoresen. Da kunne Storhamar-gjengen ta på seg gullhjelmene og feire med over 7000 supportere.

- Kan det bli bedre regissert? spurte TV 2-ekspert Bjørn Erevik.

- Det er så deilig! Jeg har ventet lenge og tapt for mange finaler. Dette betyr mye for meg, sier Patrick Thoresen til TV 2.

- I hockeyverden blir det ikke mye større enn dette her for meg. Det er så stort som det får blitt for meg, gjentok matchvinner Salsten til rettighetshaveren.

Storhamar snudde til 2-1 og tok også ledelsen 3-2 med under fem minutter igjen av matchen, men Vålerenga tvang frem spilleforlengelse med en utligning 12 sekunder før slutt.

Seriemesteren var 12 små sekunder fra kongepokalen, men brukte ikke lang tid på å avgjøre da lagene kom ut etter pause nummer tre.

Festbrems

CC Amfi var pyntet for gullfest, men Thomas Olsen tok rollen som rask festbrems. Allerede etter tre og et halvt minutt scoret Oslo-gutten foran de tilreisende fra hovedstaden.

Som om ikke det var nok misset Sander Thoresen og Martin Røymark enorme sjanser alene med Markus R. Stensrud i minuttene som fulgte.

Storhamar var kanskje preget av anledningen samtidig som gjestene fremsto desperate og disiplinerte vel vitende om at kun seier var godt nok for å forlenge sesongen med minst to dager.

VIF holdt også nullen frem til Alex Dostie pådro seg matchens første utvisning tidlig i andre periode. Storhamar fikk satt opp Peter Quenneville som fyrte løs, avslutningen traff Tommi Taimis kølle, pucken forandret retning og satte keeper Tobias Johansen Breivold ut av spill.

- En heldig scoring, men akkurat det Storhamar trengte, konkluderte TV 2s Jonas Bariås i kanalens sending fra CC Amfi.

I tillegg til Trevor Mingoia, Mika Partanen, Pontus Finstad og Gabriel Koch manglet også Sebastian Johansen hos gjestene tirsdag kveld.

Vålerenga ledet likevel skuddstatistikken etter to perioder, men var heldige som ikke kom under tidlig i tredje da Jacob Berglund traff stolpen.

- Spørsmålet er hvor lenge dette Vålerenga-laget orker, meldte kommentator Espen Ween.

Dramatisk utligning

Slitne gjester så ut til å ri av de to minuttene Mathis Olimb satt utvist, men ett sekund etter at veteranen steg ut av boksen, sendte Samuel Solem pucken opp i krysset assistert av to andre grovarbeidere i sluttspillet - Marcus Bryhnisveen og Kenneth Pappalardo Gulbrandsen.

Matchen var snudd.

Men Vålerenga ga seg ikke! Markus Søberg la pucken på mål, Stensrud måtte gi retur og Magnus Brekke Henriksen kjempet inn 2-2-målet i duell med Sander Hurrød.'

To minutter senere var Storhamar igjen foran. En retur datt ned foran Berglund som ikke kunne unngå å styre inn 3-2-målet til enorm jubel fra CC Amfi!

- Dramatikken tar ingen ende! ropte TV 2-ekspert Bjørn Erevik da 3-3-målet kom 12 sekunder før slutt.

Vålerenga tok ut keeperen og Christopher Bengtsson traff godt foran en dekket Stensrud. Gjestene hadde tvunget frem spilleforlengelse.

- Helt ellevilt, slo TV 2-ekspert Erik Follestad fast.

- Mer drama enn dette kan man ikke få, supplerte kollega Jan André Aasland.