Lukk søk

1. divisjon

August 4, 2022

Runar (26) styrer Nidaros: - En fantastisk mulighet

Runar Hoff Skaråsen er Nidaros Hockeys første daglige leder. 26-åringen kommer inn med ungdommelige tanker og søker gjerne råd hos en trøndersk rival i vest.

Foto: Privat

Skaråsen var allerede klar for en ny jobb og hadde planer om å forbli i Bergen etter studiene som endte med en bachelor i markedsføring og salgsledelse, men klarte ikke si nei da tilbudet om å bli historisk i Trondheims beste hockeyklubb dukket opp.

Tirsdag hadde han sin første dag på kontoret i Leangen ishall.

- Det virker som mye er på plass her allerede. Jeg er jo relativt ung for en slik stilling, men ser heller på det som en fantastisk mulighet og en spennende utfordring. Med mitt idrettshode og konkurranseinstinkt var dette noe jeg ikke kunne si nei til, sier 26-åringen til nitten.no.

Spilte i Rosenborg

Han har selv hockeybakgrunn fra yngre lag i Rosenborg før han flyttet til Lillehammer for å kombinere idrett og studier på NTG. Samtalene med styreleder Frode Storesund endte til slutt i et comeback i hjembyen.

- Han har rundt 30 års erfaring fra arbeidslivet, er meget oppegående og ikke minst svært tilgjengelig og hjelpsom. For min del er det bare å suge til meg så mye læring fra «de voksne» rundt omkring i hockeymiljøet. I tillegg tok jeg med meg litt bekjentskaper fra Brann-organisasjonen fra min tid i Bergen, og de har sagt jeg gjerne må bruke dem. Det er ikke samme idrett, men handler om mye av det samme, sier Skaråsen.

- Kanskje det også kan være bra med yngre, friske tanker i en slik rolle?

- Ja, det tror jeg så absolutt. Vi har også en fantastisk mulighet her med NTNU der jeg kanskje har bedre muligheter for å bygge relasjoner enn noen på 50 pluss muligens har. Det bør være mulig å hente gode spillere som har ønsker å studere der.

- Hva blir dine viktigste oppgaver fremover?

- Jeg må bli kjent med alt som hører til Nidaros. Å bygge gode relasjoner, pleie de gode samarbeidspartnerne vi har og skape mer blest rundt hockeykampene i Trondheim. Å dra på kamp må handle om noe mer enn bare å møte opp fem minutter før dropp, så se 60 minutter hockey og dra hjem.

Opprykk?

Den daglige lederens to siste adresser har vært i landets nest største og tredje største by - i hockeysammenheng kjent for å underprestere kraftig og ikke minst mangle et lag på toppnivå.

I Trondheim har det vært opprykksdrømmer og tidvis satsing etter at først Trondheim IK og senere Rosenborg forsvant fra topphockeysatsingen. Skaråsen håper Nidaros på sikt kan bli en av de ti klubbene i Fjordkraft-ligaen.

- Trondheim er en idrettsby med Rosenborg, Kolstads håndballsatsing, langrenn står sterkt og om noen år burde vi også vært etablert på det øverste nivået. Det vil også være viktig for norsk hockey. De største byene med stor interesse må ha lag i toppdivisjonen. Det har ikke vært så mye positivitet rundt trøndersk hockey de siste årene, men det må da gå an å få gjort noe med, mener Nidaros-lederen.

- Det blir vel din jobb det da?

- Ja, sammen med resten av ledelsen og ikke minst de frivillige her skal vi ha gode muligheter for å bygge noe som gir oss mulighet for å komme tilbake der vi hører hjemme!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form