Elitehockeyligaen

January 19, 2023

Røymark stoppet VIFs Sparta-mareritt

JORDAL (nitten.no) Martin Røymark ble matchvinner foran et utsolgt Jordal da Vålerenga fikk revansj etter fem strake tap mot gullrivalen Sparta.

22 sekunder etter at sarpingene utlignet til 2-2, dukket landslagsspilleren opp foran Sparta-buret, avgjorde på kontrollert vis og kunne kaste seg mot plexiglasset foran Klanen.

Seieren var Vålerengas første mot Sparta på seks oppgjør. 3-2, 4-2, 4-0, 5-1 og 2-1 var den pene rekken sarpingene kunne vise til mot gullkonkurrenten før torsdagens oppgjør der det oppgitte tilskuertallet var pene 5249!

Etter torsdagens runde leder Stavanger Oilers med 73 poeng, Vålerenga har 70 og Sparta 67 (to kamper mindre spilt).

Gamle kjente

Vålerenga var farligst innledningsvis før sarpingene kom mer med og blant andre Parker Bowles fikk sjansen til å overliste Mitch Gillam. Duellen mellom de to som startet sesongen i MS endte med seier til VIF-målvakten.

Sparta trykket på i matchens første overtall og så ut til å være nærmest ledermålet, men et og et halvt minutt før første pause fikk Tobias Lindström pucken av Martin Røymark bak mål.

Den svenske VIF-veteranen tok seg inn foran mål og vippet pucken over Kevin Carr på backhand - hans femte scoring i kalenderåret 2023 - fem dager etter han gjorde fire poeng på Hønefoss.

- Deilig. Nå har vi lagt et godt utgangspunktet for resten av matchen. Dette er en bra kamp mellom to gode lag, sa Lindström i pauseintervjuet i hallen.

Straffemål

Midtveis i andre periode var lagene like langt.

Vålerenga gjorde det vanskelig for seg selv i egen sone, Kristian Jakobsson snappet pucken og la ut til Marcus Fagerudd som sendte den videre i nettet. Dommeren kikket på situasjonen, men godkjente målet. 1-1.

Sju minutter før pause blåste de samme kamplederne for straffe. Mika Partanen tok fart, så ut som han koste seg på veien mot mål og lurte pucken inn i hjørnet bak Kevin Carr.

Det forsterkede hjemmelaget trykket voldsomt på i minuttene etter 2-1-målet og Sparta skal være fornøyde med at de ikke lå under mer enn 2-1 til pause nummer to selv om laget avsluttet perioden med et overtallsspill.

Skuddstatistikk i midtperioden: 21-5!

Annullering

Sparta virket kjørte, men midtveis i andre periode reagerte Henrik Knold først på en Gillam-retur og kjempet pucken over linja på gjestenes andre skudd på mål i perioden.

Dommerne signaliserte raskt at de skulle kikke på situasjonen - igjen - og denne gang endte det med annullering.

Men seks og halvt minutt før slutt - i spill fem mot fire - var det ingen tvil. Parker Bowles la over til Sebastian Selin som sendte skiva videre mellom bena på Gillam.

22 sekunder senere: Pucken landet foran Martin Røymark etter litt kaos ved Sparta-buret, veteranen dro av Carr og kontrollerte inn 3-2-scoringen.