Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 6, 2022

Roy Stian Hansen til VM som hoveddommer:- Hadde ingen god følelse

Roy Stian Hansen trodde ikke han kom til å bli tatt ut, men VM-debuterer nå som hoveddommer neste måned.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Storhamar-dommeren representere Norge som hoveddommer under mesterskapet i Finland fra 13. til 29. mai.

- Hansen har levert stabile og gode turneringer hos IIHF de siste årene, nå senest Continental Cup-finalespillet i 2022 og OL-kvalifiseringen i 2021. Helt fortjent krones denne innsatsen nå med et VM-uttak, som et resultat av langsiktig og målrettet arbeid, står på det ishockeyforbundet sine nettsider.

Stolt

Roy Stian Hansen selv hadde ingen god magefølelse i forkant av uttaket, men er glad for å få muligheten.

- Jeg hadde ingen god følelse. Det har vært lite aktivitet i Norge, og jeg kom ikke med i fjor så da trodde jeg kanskje sjansen hadde gått fra meg. Men så fikk jeg dømme finalen og fikk gode tilbakemeldinger etter Continental Cup i januar. Da hadde jeg litt troen igjen. Det er ikke så mye som kan sammenlignes med det skal jeg skal få oppleve i mai. Det blir rett og slett jævlig spennende, sier 37-åringen.

Hansen har tidligere deltatt i B-VM og har to U18-mesterskap på sin dommer-CV. I tillegg representerte han Norge i OL-kvalifiseringen i Bratislava nylig.

- Naturligvis har jeg VM litt i bakhodet, men mitt hovedfokus nå er sluttspillet her hjemme i Norge. Vi har flere morsomme kamper allerede hvor det har vært et enormt engasjement både på isen og på tribunen, sier Hansen.

Får SMS fra sinte supportere

Dommeren har kommet i fokus i den intense semifinaleserien mellom Oilers og Sparta hvor Hansen har vært dommer i tre av oppgjørene.

- Det har faktisk vært god stemning på isen selv om det kanskje ikke har sett slikt fra tribuneplass. Sarpsborg har en hall hvor det er mye trøkk og engasjement når den er full. At det er fulle hus og bra med engasjement på tribunen er jo det vi har savnet og ønsker i ligaen, sier Hansen.

- Har du opplevd at supportere kontakter deg etter kamper?

- Det er alltid noen som beholder engasjementet litt lengre utpå kvelden enn andre, og da blir det gjerne noen meldinger om hvor dårlig jeg har vært. Men det får vi dommere tåle, mener Hansen.

- Svarer du da?

- Nei, det blir vel kanskje litt som å kaste bensin på bålet.

Ikke overrasket

Dommersjef Geir Thomas Olsen er naturligvis fornøyd med at Hansen er tatt ut til å dømme VM i Finland, men er ikke overrasket.

- Nei, det er jeg ikke. Men jeg ble veldig glad da jeg så hans navn på listen til IIHF. Han var med på listen i fjor også, men da ønsket de ikke å bruke noen av de norske dommerne siden Fjordkraft-ligaen var stengt ned, forteller dommersjefen.

Også Mads Frandsen er tatt ut som en av dommerne i årets verdensmesterskap.

- Det er viktig for oss som nasjon å få med Roy Stian som skal representere Norge som dommer, men også for ligaen med Mads Frandsen som dømmer de fleste kampene her hos oss selv om han har dansk lisens.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form