Lukk søk

Internasjonal hockey

June 27, 2024

Rosseli Olsen takkes av i Frölunda: - Sånn de beskriver at kjærlighetssorg føles

Etter 13 sesonger og 736 kamper er Mats Rosseli Olsen ferdig i Frölunda. 33-åringen sliter fortsatt etter hjernerystelsen han pådro seg for over ett år siden.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det føltes litt som det kom til å ende slik når man ikke har spilt på en sesong og ikke har kontrakt. De må videre og jeg vet ikke helt hva som skjer. Så klart det er trist, men det er sånn det er. De kan ikke holde av en plass til meg for alltid. Jeg får ikke gjort noe med det, sier Oslo-gutten til nitten.no.

Torsdag morgen kom nyheten på Frölundas hjemmeside under tittelen «Et vemodig farvel».

Den svenske storklubben takker av nordmannen som gjennom 13 sesonger, over 700 kamper, to SM-gull og fire Champions Hockey League-titler har opparbeidet seg kultstatus hos supporterne.

- Mats har det ikke bra og en fantastisk reise tar slutt her. Som person, spiller og kulturbærer har han betydd mye for klubben og de fremgangene vi har hatt, sier sportssjef Fredrik Sjöström til nettsiden.

Kjærlighetssorg

Rosseli Olsen har fortsatt leilighet i Göteborg, men vet ikke om han blir boende i Sverige eller flytter hjem til Oslo der han har familie og kjæreste. Det eneste han vet om fremtiden er at det ikke blir mer spill i Frölunda.

- Du sier det føles som kjærlighetssorg?

- Jeg tror det. Jeg har ikke hatt det så mye, men det er sånn de beskriver at kjærlighetssorg føles. Jeg tuller litt, men det er lang tid. Det blir sikkert litt ekstra spesielt da. Det er jo ikke så vanlig, egentlig.

«Med sin energiske og aggressive spillestil ble Rosseil Olsen en publikumsfavoritt i Scandinavium, men han fikk også betale en høy pris for sin kompromissløshet» skriver Frölunda i sin avskjedshilsen.

Nordmannen pådro seg en alvorlig hjernerystelse da han fikk en takling mot hodet og en albue opp i haken mot Färjestad i sluttspillet 27. mars i fjor og sliter enda.

Ingen bedring

Tidligere i vår fortalte 33-åringen at han ikke engang følte seg bra nok til å kunne leve et vanlig liv.

- Det er ikke noe bedring i form av at jeg kan trene, spille hockey eller noe slikt nå. Det er ganske uendret. Jeg må bli frisk først så får vi se hva som eventuelt kan bli neste steg, sier Olsen til nitten.no nå.

Noe av det mest frustrerende med hjernerystelsen, er at den tidligere Vålerenga-spilleren ikke har hatt noe returtidspunkt eller en dato å forholde seg til. Beskjeden han har fått er at plutselig en dag kan ting se bedre ut.

- Du har ikke gitt opp håpet om å komme tilbake på isen?

- Jeg skal si fra den dagen jeg gir opp. Nå har jeg vært borte én sesong, men jeg håper fortsatt, ja. Jeg håper det skal løse seg så fort som mulig og at jeg kan spille igjen. Akkurat nå går det ikke an.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form