Lukk søk

Landslaget

May 3, 2023

Rosseli Olsen rekker ikke VM: - Frustrerende

Mats Rosseli Olsen håpet i det lengste å rekke ishockey-VM i Riga, men har nå tatt den tunge avgjørelsen og meldt forfall.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Dessverre blir det slik. Vi har ventet litt med avgjørelsen med håp om at jeg skulle bli klar, men jeg rekker det ikke denne sesongen. Jeg hadde et håp og ville være med, men det går ikke, sier Olsen til nitten.no.

31-åringen har ikke spilt kamp siden 27. mars og mistet også store deler av sluttspillet med Frölunda etter å ha pådratt seg en smell mot Färjestad.

Når det er klart at også VM ryker, ble det en meget skuffende avslutning på en ellers god sesong for nordmannen.

- Veldig kjedelig. Jeg syns egentlig det har vært en bra sesong spillemessig og jeg koste meg også på landslagssamlingen jeg deltok på. Det er et nytt prosjekt der jeg gjerne vil være med på, men noen ganger må man bare akseptere at det er sånn, sier 31-åringen.

Viktige brikker ute

Frölunda-veteranen føyer seg dermed inn i rekken av viktige brikker som ikke blir med til Latvia. Tobias Johansson må fra før klare seg uten blant andre Erlend Lesund, Alexander Bonsaksen og Martin Røymark.

Lesund meldte i helgen forfall med skade, Bonsaksen har takket for seg på landslaget og Røymark har meldt forfall da han nylig ble pappa. Av de yngre guttene som er tiltenkt en sentral rolle i årene som kommer er Michael Brandsegg-Nygård operert og uaktuell.

Landslagssjef Tobias Johansson har heller ingen tro på at Mats Zuccarello blir med til Riga.

- Han har sin jobb og sine mål der borte i USA. Skulle det komme en åpning, skal vi sjekke. Men klart det er et langskudd, har Johansson uttalt til nitten.no.

Rosseli Olsen føler seg trygg på at det som nå blir en yngre norsk tropp skal klare seg godt også i dette VM-sluttspillet.

- Jeg føler det er sånn hvert år. Det er alltid noen som er skadet, og det er lenge siden vi har hatt med alle. Norge er vant til at det er sånn og gode på å få det beste ut av de som er med. Jeg føler meg ganske sikker på at det blir det samme nå. Det kommer alltid noen som stepper opp, tar de rollene og løser det bra. Jeg tror dette går bra.

I Asker

Frölunda har vært tydelige på at Oslo-gutten må være helt frisk etter hjernerystelsen han pådro seg mot Färjestad for å kunne reise til VM. Olsen vet ikke når det vil skje.

- Det har gått fire-fem uker nå, og det kan jo tenkes jeg mer eller mindre er symptomfri til VM, men vi måtte ta en avgjørelse. Man går bare og venter hele tiden med en sånn type skade. Brekker man armen er det 12 uker, eller noe slikt, med gips. Da har man en dato nærmest å forholde seg til. Nå er det frustrerende. Jeg har ingen dato å sikte mot.

- Det er ingen fare med tanke på oppkjøringen inn mot neste sesong?

- Alle sier det ikke skal være det, men vi får se an litt. Jeg skal ta det rolig, lytte til kroppen og så får det ta den tiden det tar.

VM-oppkjøringen fortsetter i Asker denne uken der Norge møter Frankrike i Varner Arena torsdag og fredag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form