Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 1, 2024

Romjulen som ga Stjernen håp: - Vi har hatt noen tøffe perioder

JORDAL (nitten.no) Fire poeng mot Storhamar og Vålerenga gjorde Fredrik Johansson stolt og glad på vei inn i 2024.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Mens Fredrik Andersson var skuffet og bekymret på Jordal lørdag kveld, smilte kollega og navnebror Johansson bredt.

Stjernen innledet romjulen med å holde serieleder Storhamar til spilleforlengelse før det ble tre poeng borte mot Vålerenga på årets nest siste dag.

- Dette var en laginnsats. Definitivt vår beste bortekamp. 100 prosent i box play og ren, skjær laginnsats fra Preben (Rabben Arntsen) i mål og hele veien. Vi angrep med fem mann og forsvarte oss med fem mann, oppsummerer Johansson overfor nitten.no.

- Jeg følte vi la grunnlaget allerede mot Storhamar. Vi tok med oss mye positivt derfra, og nå fikk vi uttelling. Det var kult å stå opp og vinne denne. Fantastisk! Jeg er stolt og glad over guttenes innsats.

Midt på tabellen

13 seirer og 14 tap oppsummerer Stjernen-sesongen godt. Laget har vært ustabile og variert stort både i resultater og prestasjoner.

Med en plass midt på tabellen og topp tre-lagene utenfor rekkevidde, er det viktig med opplevelser som den på Jordal lørdag for Johansson og hans mannskap.

- Vi har hatt noen tøffe perioder, men vi har jobbet hardt. Av og til kan det være nyttig også. Jeg sier ikke det er nyttig å tape 20 kamper på rad, det er ikke det jeg mener, men at man får ta med seg noe og jobbe videre med visse ting. Nå ser vi et bedre forsvarsspill, for eksempel. Vi har jobbet oss gjennom en tøff periode.

- Da er det viktig å få noen slike kamper?

- Ja, jeg driter nesten i tabellen. Det viktigste er å få bra prestasjoner. Det er klart jeg helst vil ligge på topp, men det er viktig å ha fokus på prestasjoner og jobben som skal gjøres hver dag. Det har gitt oss uttelling i to kamper på rad nå, sier Stjernen-treneren.

Kan slå alle?

Siden hjemmetapet mot Vålerenga for fem uker siden, har Fredrikstad-laget vunnet seks av ni kamper. Tapene er kommet i DNB Arena samt i hjemmekampene mot Sparta Sarpsborg og Storhamar.

- Hard jobb lønner seg i lengden, slik jeg pleier å si. Og det gjør det. Nå har vi jobbet hardt og det har lønnet seg mot begge topplagene. Både Storhamar og Vålerenga er fantastisk gode. De har vi vært med å slåss mot på en bra måte, sier en glad Johansson.

I starten på det nye året venter Frisk Asker, Comet og Lillehammer. Med en god vinter kan Stjernen plage naboen Sparta Sarpsborg i kampen om den viktige fjerdeplassen.

- Med litt flyt, bra jobb og gjøre ting rett kan vi være med å konkurrere. Men vi skal ikke slå oss til ro med dette. Det er hardt arbeid som gjelder! Men klart det er godt å gå inn i 2024 med en herlig følelse.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form