Lukk søk

Landslaget

May 7, 2024

Ringte alle spillerne etter Reichenbergs bortgang: - Må følge gruppen veldig tett

OLYMPIATOPPEN (nitten.no) Ishockeyforbundet koblet på trenerteam og helsepersonell for å følge opp spillerne i VM-troppen da det ble kjent at Alexander Reichenberg er død.

Foto: nitten.no

Et snaut døgn etter det ble kommunisert ut at Alexander Reichenberg (31) hadde gått bort, presenterte Norges Ishockeyforbund VM-troppen i Oslo.

Konstituert generalsekretær Petter Salsten innledet med å snakke om dødsfallet som ryster Hockey-Norge foran VM-premieren fredag.

- Ishockeyfamilien er liten. Alle kjenner alle. Alle har spilt med hverandre, mot hverandre. Når du er født og oppvokst i hockeyfamilien i Norge, reiser du rundt i de samme hallene og knytter relasjoner til spillere og foreldre. Beskjeden som kom på søndag, rammer hele familien vår. Det rammer også VM-troppen. Alle har en eller annen relasjon til Alexander, mange en veldig tett relasjon. Det er tøffe tak og en tung prosess de står i.

Landslaget hadde ingen samling mandag, men møtes tirsdag for avreise til VM-byen Praha der Sveits venter i åpningskampen fredag.

Ringte alle

Samtidig som ishockeyforbundet forberedte og så frem til VM-uttaket, koblet de på både trenerteam og helsepersonell for å ivareta og følge opp landslagsspillerne.

Landslagssjef Tobias Johansson forteller til nitten.no at han mandag skulle ringe samtlige spillere i troppen.

- Jeg sjekker hvordan de har det. Vi ringer rundt for å høre hvordan de føler seg. Så kommer vi til å følge opp med vårt medisinske team med videre dialog. Det er visse som var nærmere enn andre. Vi må ta hensyn til de som faktisk kjente Alexander godt. Vi må følge spillerne og gruppen veldig tett, sier Johansson.

- Hvordan var det for deg å få beskjeden søndag?

- Helt forferdelig. Jeg kjente ikke Alexander og har bare heiet på ham et par ganger. Når en ung person forsvinner slik blir det en klump i magen. Tankene mine går til hans nære, kjære og familie. De må ha det forferdelig. Det vi driver med er veldig viktig, men samtidig blir det sekundært når slikt skjer. Veldig tunge nyheter å gå. Vi må bare håndtere det som best vi kan.

Tidligere landslagsspiller

Alexander Reichenberg har 50 landskamper for Norge og spilte blant annet i OL i 2018. Han kom nå fra sin poengmessig beste sesong noensinne med moderklubben Lillehammer og var aktuell for både Vålerenga samt utenlandske klubber.

31-åringen har også vært innom Storhamar og Stjernen i Norge i tillegg til tsjekkiske Sparta Praha, Färjestad og Oskarshamn i SHL samt østerrikske Graz99ers.

- Det er helt uforståelig. Det er bare kjempetrist. Dette er Lillehammers største ishockeytalent, sier LIK-kaptein Christian Fosse til GD.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form