Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 3, 2023

Ringerike-sjefen langer ut: - Tidenes pinligste NM-sluttspill

Ikke alle gleder seg til sluttspillet. Ringerike-trener Martin Boork føler seg frarøvet en plass blant de åtte beste og har satt opp det han kaller den «ekte» tabellen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er to lag i sluttspillet som har kommet seg dit på en måte vi må betale en høy pris for. Tabellen hadde sett helt annerledes ut hvis man hadde spilt med de lagene man hadde råd til. Jeg syns det er pinlig. Tidenes pinligste NM-sluttspill.

Det sier den mangeårige Ringerike Panthers-treneren Martin Boork til nitten.no samme dag som kvartfinalene starter - uten Hønefoss-klubben. Ringerike endte til slutt to poeng bak Manglerud Star og med 13 poeng opp til Lillehammer.

Sønn av trenerlegenden Leif peker på at begge de to klubbene startet sesongen med en helt annen tropp enn dagens.

MS kvittet seg fire importer samt trenerduoen i desember grunnet økonomiske problemer mens Lillehammer fryktet konkurs med flere millioner i negativ egenkapital. Etter at sju av beste spillerne dro, har LIK tapt 13 av 16 kamper i 2023.

- Man snakker om hvem som skal vinne, ta gull, derby i Østfold og alt dette. Vi mindre klubbene med mindre oppmerksomhet og ikke samme standing som de med en historikk, er ikke så viktig å kommentere. Vi får ta en kvalifisering så lenge, liksom. Det er der frustrasjonen min ligger, sier Boork.

- Er det forbundet eller de to klubbene du reagerer på?

- Begge deler. Dette har vært kommentert og debattert tidligere også, men det får ingen konsekvenser. Det blir snakket om, feid under teppet og glemt, så kommer det en ny runde og så er vi på samme sted igjen. Jeg ønsker å snakke de små klubbenes sak. Jeg skulle ønske flere hadde større kunnskap om hvor tøft det er å drive en liten hockeyklubb i Norge.

Facebook-innlegg

Boork langet ut i et innlegg på sin Facebook-profil torsdag der han også satte opp tabellen basert på de 20 siste kampene. I den perioden har Ringerike plukket over dobbelt så mange poeng som Lillehammer og syv flere enn MS.

- Innlegget er vel først og fremst en frustrasjon og et spark til de etablerte klubbene i Hockey-Norge generelt. Jeg syns det er en ovenfra og ned-holdning. Når det gjelder de små klubbene er det ofte pinlig stille når slikt skjer som det har gjort nå med MS og Lillehammer selv om Grüner-trener Morten Elverud gikk ut og mente de fortjente poengtrekk. Det burde kanskje vært kommentert av forbundet, ledelsen, personligheter i Hockey-Norge, men det ble stille. Jeg syns det er litt tannløst og handlingslammelse når det kommer til slike ting, sier Boork.

I likhet med trenerkollega Elverud er Ringerike-sjefen klar på at Norges Ishockeyforbund burde ha straffet MS og Lillehammer i vinter.

- Poengtrekk hadde absolutt vært det mest rettferdige slik situasjonen ble. Helt klart. Men det ble bare skjøvet til side. Tiden går og man ender opp med at Ringerike får ta en kvalifisering så lenge mens resten skal glede seg til sluttspillet. Der ligger frustrasjonen. Så får vi se om norsk ishockey lærer noe av dette eller om det blir en ny runde senere.

Mens Lillehammer og Manglerud Star i kveld reiser til henholdsvis Stavanger og Hamar, forbereder Ringerike seg på seks avgjørende kamper der konsekvensen i verste fall blir nedrykk til nivå to.

- Det er der vi er. Vi er ydmyke og fokuserte på det som skal komme, men dette har kostet Ringerike og også Grüner svært mye sportslig. Rammevilkårene for spesielt Lillehammer var tydelige siden de også var under lupen allerede, men det er fascinerende hvor overrasket alle ble da alvoret i situasjonen ble kjent. Vi er noen små klubber som jobber knallhardt for å ta oss fremover, men blir fort glemt og stuet unna i forskjellige sammenhenger. Jeg syns dette er et tydelig eksempel på det, sier Boork.

Poengtrekk-forslag vurderes

Janka Aasen, daglig leder i Ringerike Panthers, ønsker ikke å kommentere Boorks utspill. Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund svarer slik konfrontert med Ringerike-trenerens utblåsning:

- Han ser dette fra sitt ståsted, og det skal han gjøre, og jeg forstår frustrasjonen. MS nedskalerte stallen sin og trenerstaben da de fikk utfordringer økonomisk og brøt ingen lover og regler. At de hadde et bedre lag innledningsvis enn det viste seg at de hadde råd til ser man nå jo, men det kan være vanskelig å vite når man går inn i en sesong. Lillehammer oppdaget at økonomien var dårligere enn de trodde da de gikk inn i sesongen med et lag de mente det var grunnlag for. De ble anbefalt å få ned kostandene på spillersiden samtidig som vi også innførte overgangsstopp for begge klubbene. Det er det vi kan gjøre, sier Eide til nitten.no.

- Poengtrekk var aldri aktuelt?

- Ikke slik reglementet er nå. Det vi har mulighet til er å nekte klubber nye overganger. Vi kan ikke frata noen lisens, det vurderes alltid etter sesong, eller endre en plassering. Vi må forholde oss til det formelle. Hvis Ringerike mener reglene skal være annerledes, må de foreslå en endring.

Eide understreker at det allerede ligger inne et forslag om poengtrekk som mulig sanksjon underveis i en sesong som nå er ute til høring hos klubbene. Han er også svært tydelig på at forbundet behandler alle klubber likt uavhengig av størrelse, posisjon og historikk.

- Noe annet er fullstendig snudd på hodet og har ikke rot i virkeligheten. Det er helt feil. Men Ringerike må faktisk gjøre noe selv også dersom de ønsker en endring. Man kan ikke vente at vi bryter et reglement for å tilfredsstille noen. Det fins noen klubber som alltid betaler regningene i tide og gjør ting etter boken som nok ikke alltid blir honorert for det. Jeg sier ikke at MS eller Lillehammer er uyddige, men Ringerike har vært ryddige i alle år. Grüner har vi heller aldri noen utfordringer med. Klart dette da kan oppleves ekstra surt for dem om de opplever at andre har tøyd strikken for langt, men så lenge vi ikke har sanksjonsmulighet underveis kan vi ikke gjøre så mye annet ,sier Eide.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form