Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 25, 2023

Poengtrekk for Sparta - Lillehammer slipper sanksjoner: - Ingen kommentar

Sparta Sarpsborg har brutt handlingsplanen de er underlagt av Norges Ishockeyforbund og må starte neste sesong med tre minuspoeng.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

To klubber var underlagt handlingsplan fra Norges Ishockeyforbund forrige sesong. Av disse to er det kun Sparta som brøt delmål i denne per 31.12.2022, opplyser forbundet i en pressemelding.

- Vi har ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver Henning Svendsen, daglig leder i Sparta Sarpsborg, i en sms til nitten.no.

Beskjeden om poengtrekket kommer under en uke etter at Sparta la frem et overskudd på 134.848 kroner og kunne vise til en inntektsøkning på 26 prosent for regnskapsåret 2022. Det er ventet at sarpingene vil komme med en uttalelse senere tirsdag.

Sparta må altså starte neste sesong med tre minuspoeng mens Lillehammer, som slet med store økonomiske problemer i vinter og en periode også fryktet konkurs, slipper sanksjoner.

Forverret økonomi

Norges Ishockeyforbund forklarer hvorfor forbundsstyret sluttet seg til innstillingen fra klubblisensutvalget:

«Lillehammer innfrir kriteriene for klubblisens og tas av Handlingsplan pr 31.12.2022. Klubb og styret har gjort en solid innsats for å få årsregnskapet for 2022 så bra som overhodet mulig. I tillegg har klubben et ansvarlig lån som dekker opp negative egenkapitalen pr 31.12.2022. Ansvarlig lån vurderes likt med egenkapital i klubblisensreglementet».

Mens kun to klubber i de to øverste divisjonene var underlagt handlingsplan forrige sesong, blir tallet nå syv.

Manglerud Star er en annen klubb som har slitt voldsomt med økonomien denne vinteren, klubben har negativ egenkapital og må nå inn under en treårig handlingsplan.

Også NM-finalist Storhamar, Lørenskog, Comet og Narvik skal følges opp fra forbundshold. Klubblisensutvalget har bedt om ytterligere informasjon fra Sparta, MS og 1. divisjonsklubben Bergen.

Furuset-hjelp

I tillegg melder Norges Ishockeyforbund at Furusets rapportering ikke er fullstendig per 15. april. Oslo-klubben mister da lisensen, men styret har vedtatt å innvilge klubben ekstraordinær lisensbehandling.

Om Sparta, MS, Bergen og Furuset vil få lisens for spill i de to øverste divisjonene neste sesong avgjøres først på et styremøte 14. mai.

Stjernen, Lørenskog, Frisk Asker, Storhamar, Stavanger Oilers, Lillehammer, Vålerenga og Ringerike er tildelt lisens for neste sesong.

Det samme gjelder Nidaros, Comet, Narvik, Hasle-Løren, Grüner og Gjøvik fra 1. divisjon.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form