Lukk søk

Landslaget

July 31, 2021

Pettersen mister OL-kvalik: - De ønsket ham i Calgary

Mats Zuccarello og Patrick Thoresen er klare, men Emilio Pettersen blir ikke å finne i Petter Thoresen sin tropp i OL-kvalifiseringen.

Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Det nærmer seg OL-kvalifisering på hjemmebane for landslaget, hvor isbjørnene skal møte Sør-Korea, Danmark og Slovenia på Jordal Amfi. Landslagssjef Petter Thoresen kan bekrefte at i hans 25-mannstropp blir ikke Emilio Pettersen med.

- Nei, han blir ikke med oss i OL-kvalifiseringen, dessverre. Calgary ønsket å se ham i oppkjøringen, og det må vi respektere. Synd for landslaget, men ekstra hyggelig for han å få den oppmerksomheten fra sin egen klubb, forteller Thoresen til nitten.no.

Zuccarello er klar

En som har meldt seg til tjeneste fra 26. august til 29. august for Norge er Mats Zuccarello. Det er en melding som Thoresen setter stor pris på.

- At Zucca melder seg klar er en motivasjonsfaktor for mange. Alle synes det er skikkelig stas at han skal hjelpe Norge i denne kvalifiseringen. Et konkurransemenneske som kommer til å gi beskjed hvis ting ikke er som det skal. Han kommer til å ofre alt for gutta og sitt land. I tillegg så er han en humørspreder i laget som vi får bruk for, sier landslagssjefen.

Utfordringene rundt denne kvalifiseringen står litt i kø for landslagsledelsen, siden det kun er uke 34 som er en internasjonal uke. Landslaget møtes i uke 33, og har planlagt en reise til Latvia for å spille to treningskamper. Troppen til de treningskampene kan være uten mange utenlandske spillere.

- Det er slikt at det også er oppkjøring for klubbene i uke 33, og da er det ikke sikkert de ønsker å slippe dem til oss siden det er utenfor den internasjonale uken, fortsetter Thoresen.

- Vi er i gang med å kartlegge, og snakke med de ulike klubbene om dette nå. Mange har vi ikke fått svar fra siden det er sommerferie, men vi purrer opp.

Troppen klar i august

Thoresen vil ikke bekrefte navn på spillere i troppen nå, men siden de allerede har begynt å kartlegge med klubbene så har de en tropp i tankene.

- Hvilke spillere er klare, Thoresen?

- Spillerne selv har ikke fått beskjed, så da vil jeg ikke komme med noen navn. Troppen skal bestå av 22 spillere og 3 keepere. Så den blir litt mindre enn den vi reiste til VM med. Men det sier seg selv, at mange spillere vet at de kommer til å være i vår tropp.

- Patrick Thoresen da?

- Han har gitt beskjed at han ønsker å hjelpe Norge, så får vi se om hans navn blir å finne i troppen, ler Thoresen.

Patrick Thoresen ga landslagsledelsen beskjed før VM at han valgte heller å prioritere OL-kvalifisering fremfor VM.

Ikke bekymret

Flere av de rutinerte landslagsspillerne har valgt å forlate utenlands-eventyret for å spille i Fjordkraft-ligaen. Det bekymrer ikke Thoresen nevneverdig.

- At Stefan Espeland og Mathis Olimb nå velger å lande litt, og komme hjem, vil ikke ha noen påvirkning for landslaget. Nå har de spilte ute i hundre år, og det er nok fint for dem å komme hjem til Norge igjen. Det er jo ikke slik at de kommer hjem for å ikke spille god hockey. Jeg tror heller det er motsatt, fortsetter Thoresen.

- Blant ungguttene så er det gøy og bra for norsk ishockey at Emil Lilleberg blir draftet. Men jeg tror i helheten at det er sunt for profilene å komme hjem igjen. Det er bra for Fjordkraft-ligaen, som etter alle solemerker blir bedre og bedre, forteller den tidligere Oilers-sjefen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form