Lukk søk

NHL

September 26, 2023

Pettersen fikk tillit i overtall for Flames: - Gjorde en god jobb

Emilio Pettersen fikk sjansen for Calgary Flames i nattens treningskamp mot Seattle Kraken og var på isen på to av lagets overtallsmål i 5-3-tapet.

Foto: nitten.no

- Han er en talentfull spiller. Vi ønsket å gi ham en sjanse. Han gjorde en god jobb, han var klar for å løse alle deler av spillet. Det er en bra ting, sier Calgary Flames-trener Ryan Huska på pressekonferansen etter matchen.

Calgary Falmes lader opp til NHL-starten, og Huska fikk spørsmål fra en reporter hvordan han syntes de som da ble omtalt som «kids» klarte seg i nattens oppgjør.

Emilio Pettersen ble plassert i rekke med Cole Schwindt og Adam Klapka Scotiabank Saddledome og var på isen både da Flames utlignet til 2-2 og reduserte til 4-3 med én spiller med på isen.

Ny kontrakt

23-åringen fra Oslo trente med Vålerenga gjennom sommeren og høsten før han returnerte til USA i slutten av august for camp med NHL-gjengen fra Calgary.

Nå er målet å vise seg frem og gjøre seg fortjent til en plass i verdens beste liga den kommende sesongen der det kan bli en norsk duell mot Minnesota Wild og Mats Zuccarello.

Calgary Flames offentliggjorde i juni at klubben hadde signert Pettersen på en toveis ettårskontrakt.

Avtalen er verdt 8,3 millioner kroner på NHL-nivå og er lik den Ben Jones skrev under på. Duoen leverte begge gode prestasjoner for farmerlaget Calgary Wranglers forrige sesong.

- Jeg er godt fornøyd med denne avtalen. Det blir en fin mulighet for meg til å vise meg frem og bygge videre på det jeg gjorde denne sesongen. Det blir spennende hvordan det går, jeg håper jeg skal gjøre det bra og få sjansen, sa Pettersen til nitten.no i sommer.

- Med denne kontrakten håper du NHL-sjansen vil komme?

- Ja, riktig. Man får ingen spesielle signaler eller noe slikt, men jeg føler det er litt mer «up for grabs» nå enn tidligere.

Ønsket av flere

Nitten.no har tidligere omtalt at flere NHL-klubber, blant dem noen tradisjonsrike storheter, skal ha vist interesse for Pettersen i vår.

Emilio Pettersen ble draftet i 2018 og signerte en proffkontrakt med Calgary Flames to år senere, men venter fortsatt på NHL-debuten.

- Å sikre seg en plass på laget tar tid, men jeg håper å vise meg frem såpass der at de får øynene opp for meg, sa 23-åringen.

Siden han signerte for Flames i 2020, har Pettersen spilt i AHL - de to siste sesongene for Calgary Wranglers.

Pettersen flyttet til USA allerede som 14-åring. I 2018 ble han draftet i runde seks og fikk plass i Calgary Flames-organisasjonen, våren 2021 spilte han VM for Norge, og etter to sesonger i Stockton Heat gikk ferden videre til Calgary Wranglers.

Forrige sesong vant Pettersens Wranglers Pacific Division med 106 poeng - tre poeng foran Coachella Valley Firebirds som endte opp med å sende nordmannen ut av sluttspillet midt under VM i Riga.

Oslo-gutten noterte 44 poeng på 61 matcher i grunnserien, hadde en periode best pluss/minus-statistikk av alle forwards i ligaen og passerte Mats Zuccarello på listen over nordmenn med flest poeng i én AHL-sesong.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form