Lukk søk

Landslaget

May 13, 2021

Pettersen-dobbel da Norge feide over Danmark

Henrik Haukeland holdt nullen og Mathias Emilio Pettersen scoret sitt første landslagsmål da Norge ladet opp til VM-åpningen med 4-0-seier over Danmark.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

21 år gamle Pettersen debuterte for det norske landslaget onsdag, og allerede neste dag kom den Calgary Flames-draftede spillerens første scoring med flagget på brystet.

Norge hadde kun seks skudd mål i midtperioden, men hele tre av dem endte i scoring. Midtveis lekte Pettersen inn en straffescoring ,etter selv å ha blitt felt på vei gjennom, og ga Norge ledelsen 1-0.

Borvik-mål

To minutter senere økte Gustav Willman Borvik, og 34 sekunder før perioden var over satte Mathias Trettenes punktum for en periode der de norske iskrigerne var effektive.

Fire minutter ut i tredje periode fikk Norge sjansen i overtall der ferske Pettersen igjen viste seg frem og fastsatte sluttresultatet til pene 4-0 på dansk is.

Norge tapte skuddstatistikken 31-20 i København, men Henrik Haukeland, som ble foretrukket mellom stengene i den siste testen før VM, sto meget godt og holdt også nullen med flere sterke redninger i det danske overtallet som avsluttet oppgjøret.

Kvartfinaletro

Etter tre strake tap i oppkjøringen, står Norge nå med to seirer på to dager over Danmark. 4-3 i spilleforlengelsen onsdag ble til en bunnsolid 4-0-seier torsdag. Og slikt blir det forventninger av.

- Klarer Petter Thoresen og teamet hans å få Norge til å jobbe som det kollektivet de har vært kjent for, er absolutt en kvartfinale mulig å nå, sier TV 2s hockeyekspert Jesper Hoel underveis i kveldens sending.