Lukk søk

Landslaget

June 10, 2021

Thoresen om 2022-VM : - Vanskeligere gruppe enn årets

Petter Thoresen fikk nok å tenke på da gruppene til neste års VM ble offentliggjort. Norge havnet i Tampere der de møter blant annet Finland, Sverige og Storbritannia.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Det var ikke mange timene etter at Canada løftet pokalen som beviste at de var verdensmestere i ishockey 2021 før gruppene for neste års VM i Finland ble klart. Norge havnet i Tampere og fikk disse nasjonene i sin gruppe:

  • Storbritannia
  • Finland
  • USA
  • Tsjekkia
  • Sverige
  • Latvia
  • Hviterussland

Norge er ranket som nummer 10 i verden, hvor Danmark er rett bak og Latvia like foran. Oppsettet ga litt hodebry for landslagssjef Petter Thoresen som forteller til nitten.no at skulle ønsket at veien til en kvartfinale skulle bli enklere.

- Ingen tvil om at dette blir en vanskeligere gruppe enn den vi var med i år. Storbritannia har blitt bedre, Finland i sitt eget hjemland med publikum blir tøft og ikke minst et svensk lag som er revansjesugne etter sitt VM i år, forteller Thoresen.

Håper norske fans kommer

Et korona-preget VM gjorde at de trofaste norske supporterne måtte se årets mesterskap fra TV-skjermen. Et savn og det lille ekstra som Norge manglet i år, i følge Thoresen.

- Det er vakkert og flott når vi ser de norske flaggene og draktene på tribunene. Det var kanskje det vi manglet for å få den ekstra energien til å vippe kampene til vår fordel i år. Neste år håper jeg at mange tar turen og hjelper oss med masse god energi.

Tampere ligger 18 mil nordvest for hovedstaden Helsinki. Det ligger også 16 mil fra Åbo, hvor det går ferje fra Stockholm for de norske supportere som vurderer å benytte seg av transport langs veien.

Selv om det ikke ble kvartfinale dette året, så var ikke Thoresen misfornøyd med årets VM, hvor blant annet flere av ungguttene får skryt av sjefen.

- Det var flere som tok ytterlige steg, og det var gøy å se. Max Krogdahl er jo et eksempel. Med både Johannes Johannessen, Mattias Nørstebø og Alexander Bonsaksen utilgjengelig så var det flere som tok vare på sjansen sin. Det lover godt for kommende år, og ikke minst en viktig OL-kvalifisering nå i august.

Klare for OL-kvalifisering

Skulle ikke noe annet komme i veien frem mot august, så røper landslagssjefen at våre to største stjerner, Petter Thoresen og Mats Zuccarello, har meldt sin ankomst.

- Ja, de har sagt at de ønsker å bidra og spille for landet sitt. Noe som er veldig positivt, men du er fortsatt lenge til den tiden. Men i utgangspunktet så er de klare for spill.

- Hva med Johannessen og Nørstebø?

- Håper også at de er klare, hvis de er i god form.

- Finnes det noen som ikke møter i god form til et OL-kval for Norge da, Thoresen?

- Nei, det er det nok ikke. Men viktig at de gjennom sommeren forbereder seg til dette, samtidig som de er midt opp i sin sesongforberedelser med sin klubb. Jeg er langt i fra bekymret for formen til gutta. De er dedikerte.

Sarajevo 1984

Landslagssjefen har deltatt i seks OL, og han vil gjøre alt for å få til en syvende gang.

- Det er noe spesielt med OL. Alle vi være med i et OL. Men vi må være med fra første dropp om vi skulle være så heldige å få representere Norge i Beijing i 2022, uttaler Thoresen.

Sjefen selv har i løpet av sine OL-opplevelser kun fått opplevd å være en del av den norske OL-troppen som går den tradisjonsrike innmarsjen på åpningsseremonien. Skulle Norge kvalifisere seg, så håper han at han slipper å spille kamp på den dagen, og at ishockeygutta får gå sammen med de andre utøverne.

- Det er jo litt sjukt at vi alltid har spilt kamper på åpningsdagen hvor det er seremoni. Til og med på Lillehammer i 94 fikk vi ikke gå. Skulle vi kvalifisere oss nå, så håper jeg virkelig at vi alle får gått sammen og representert landet vårt.

- Når gikk du da?

- Det var i Sarajevo OL i 1984. Husker det godt, og det var ille stort.

- Tar du flaggbærer-rollen hvis vi kvalifiserer oss?

- Nei, nei, nei, er du gal. Jeg har mer enn nok med å følge rekken og vinke jeg, avslutter Petter Thoresen som var glad for å være hjemme med familien igjen etter mange netter på hotell.

OL-kvalifiseringen spilles i Norge, hvor Sør-Korea, Danmark og mest sannsynlig Slovenia blir motstandere. Kampene spilles fra 27-30 august. Ukene før kvalifiseringen håper Norge at de kan være med på en turnering i Sverige. Latvia blir Norges siste motstander i oppkjøringen til OL-kvalifiseringen. Hvor denne kampen spilles er fortsatt usikkert, men etter hva nitten.no erfarer jobbes det med å få denne kampen til Norge.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form