Landslaget

December 12, 2022

Perfekt start på opprykksjakten: - Utrolig viktig!

(Norge - Frankrike 3-2) Isak Hansen, Michael Brandsegg-Nygård og Mats Bakke Olsen scoret målene som senket Frankrike og sørget for nok en U20-triumf i VM!

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

De norske U20-guttene fikk det langt tøffere enn mot Frankrike i treningskampen før helgen (5-0-seier), men kjempet seg til en meget viktig 2-1-triumf i Varner Arena mandag kveld.

Det betyr full pott på to matcher mens Kasakhstan, den kanskje tøffeste opprykkskonkurrenten, røk mot nettopp franskmennene søndag før de slo Ungarn i kveld.

- Utrolig viktig! Det er veldig viktig for norsk ishockey å få U20-laget opp i A-puljen. Med full pott på to matcher har Norge nå tre poeng å gå på, oppsummerte TV 2-ekspert Bjørn Erevik.

Norge fikk en treg start og hadde kun løsnet to skudd på mål etter 11 minutter inkludert fire minutter i overtall. Snaue sju minutter før pause løsnet det i spill fire mot fire takket være to backer.

Frisk Askers Emil Wasendens løsnet et skudd som ble styrt videre i nett av Isak Hansen - sønn av assistenttrener Mads. Frankrike kom utrolig nær 1-1 like før første pause etter en trippelsjanse som endte med en avslutning på innsiden av stolpen.

- Ikke en 100-periode av Norge i dag heller, og nå kan man heller ikke skylde på premierenerver, oppsummerte TV 2-ekspert Bjørn Erevik.

Overtallsspillet var heller ikke optimalt i midtperioden der Frankrike kom til en stor mulighet, men Markus R. Stensrud reddet Norge.

Michael Brandsegg-Nygård smalt inn 2-0-målet da han dro seg inn i banen og fant en luke midtveis i matchen der Noah Steen og Petter Vesterheim gjorde en kjempejobb foran målvakten.

Null sprakk for de norske guttene da Jordan Herve satte inn en retur, men laget red av fire minutter i undertall i starten på siste periode og forsvarte seg heroisk.

35 sekunder før slutt satte Mats Bakke Olsen pucken i tomt bur og trodde han hadde avgjort definitivt, Frankrike reduserte faktisk kun ni sekunder senere, men mer skjedde ikke i matchen og den norske nasjonalsangen runget igjen i Varner Arena.

Nå er det hviledag for de norske U20-guttene tirsdag før Ungarn venter onsdag.