Lukk søk

Internasjonal hockey

July 4, 2023

Pendler 20 timer i bil hver uke for å spille hockey i Finland: - Vi blir godt kjent, ja

En normal kveld for familien Bangsund Pedersen innebærer nærmere 50 mil på veien for å få familiens to sønner på hockeytrening i finske Ivalo.

Foto med tillatelse: Privat

- Det går helt greit. Vi bytter på litt hvem som kjører. Det er som regel jeg, brutter'n og fatter'n i bilen, men noen ganger kjører mutter'n også.

Det forteller storebror Sebastian Bangsund Pedersen til nitten.no tilsynelatende uten å forstå hvorfor pendlingen vekker oppsikt eller kan være gjenstand for omtale i media.

Ifinnmark.no har allerede skrevet om brødrene som er bosatt Kirkenes der det som mange kanskje fikk med seg under NRK-serien «Puckers» ikke fins noen ishall.

Mil etter mil

Pedersen-brødrene ønsker å satse litt ekstra på hockey og har derfor valgt å spille for Tunturi-Kiekko fra finske Ivalo - 247 kilometer fra hjembyen.

Det betyr langt bedre fasiliteter, men samtidig time etter time bil uke etter uke. Sebastian forteller at brødrene ofte reiser fra Kirkenes rundt klokken 16, er på plass i Ivalo to og en halv time senere og er tilbake først rundt klokken 23:30.

- Nå har jeg blitt gammel nok selv også så det hender jeg kan kjøre. Vi har nok å fylle dagene med, sier Sebastian og ler.

- Men fem timer i bil for en trening er mye?

- Det er jo litt avstander her oppe. Det går helt greit. Man blir vant til det, sier storebroren som jobber mens lillebror Sivert går på skole.

- Hva bruker dere alle timene i bil til?

- Vi ser på litt filmer og får tiden til å gå. Det blir jo en del prat. Vi blir godt kjent, ja.

Flytte?

Denne sesongen har brødrene fått spille sammen på A-laget i finsk 3. divisjon. Felles treningstid er om ikke annet en forutsetning for at pendlingen skal fungere for pappa Svenn-Yngvar Pedersen og moren Lena Bangsund.

Mandag, onsdag og fredag er det trening i Ivalo. Tar vi med kampene i helgene betyr det 20 timer i bil hver uke for familien fra Finnmark.

- Vi skal stå på så lenge vi trives så får vi se hva det blir til etter hvert. Det er litt vanskelig med tanke på skole her oppe så det kan være vi flytter på oss etter hvert, sier Sebastian.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form