Lukk søk

June 16, 2021

Para Ishockeylandslaget i VM:- Vi ønsker å være med i medaljekampen

Para ishockeylandslaget befinner seg nå i Tsjekkia hvor de jakter på medalje. Skulle de komme topp 5, så vil de være direkte kvalifisert til OL.

Foto: Kenneth Myhre

Etter en uke med trening og i en sosial boble, så har endelig landslaget kommet seg til Tsjekkia. Der møter de Italia på lørdag, Slovakia på søndag og Russland på tirsdag i de innledende oppgjørene.

VM spilles i den tsjekkiske byen Ostrava som er den tredje største byen i landet. Sist Norge tok medalje var i 2009 hvor de fikk sølv. Etter dette har det blitt to fjerdeplasser fra VM i 2015 og 2017. I fjor ble mesterskapet avlyst, men i 2019 greide landslaget den viktige femteplassen.

Da Nitten.no snakket med spillerne i går, så avventet de på negativ Covid-test for å få lov til å komme seg på is. Agent og landslagsspiller Loyd Remi Solberg ønsker at Norge skal kjempe om medaljer, men sier at kampene blir tøffe.

- Vi ønsker å være med i medaljekampen, men vi vet også at det kommer til å bli tøft. Det har aldri vært jevnere i et VM enn nå, forteller han via telefon fra Tsjekkia.

Skulle det ikke bli medalje for landslaget, så har de et annet stort mål for denne turneringen.

- Vi ønsker naturligvis å komme til en semfinale, men det kommer til å bli tett og jevnt hele veien. Men greier vi en femte plass så vil det si at vi slipper å kvalifisere oss til OL. Da er vi direkte kvalifisert, og det er noe vi i gruppa ønsker oss.

Topp 5 er målet

Hovedtrener André Lysenstøen forteller om en gjeng som innehar en god porsjon overtenning før oppgjøret, og ser på morgendagens treningskamp mot vertsnasjonen som en god måte å få ut dette på.

- Vi trente i går, og skal trene i dag. Vi reiser nedover med fult mannskap, og laget har ikke spilt kamp siden mars i fjor, hvor vi spilte mot Tyskland. Så det skal bli deilig å få unnagjort en treningskamp mot Tsjekkia før alvoret starter. Er en gjeng som er rimelig klare for å få spilt kamp igjen, så da trenger vi denne for å få ut litt overtenning tror jeg, forteller en lattermildt landslagsjef.

Lysenstøen har med seg den rutinerte ringreven Ole Eskild Dahlstrøm i trenerteamet og sammen har de satt seg ulike mål for mesterskapet.

- Vårt hårete mål er naturligvis semfinale, men vårt hovedmål er å bli blant topp 5. Da blir vi direkte kvalifisert til OL. Det kommer til å bli grisetøft, men ingenting overrasker meg den gjengen her. En fantastisk gjeng som kan overraske mange.

Lysenstøen jobber også som sportssjef for Narvik. En jobb som sørget for at han kunne beholde jobben som landslagssjef for Para ishockeylandslaget.

Hvordan er ståa i troppen?

- Den er veldig positiv, hvor mange har trent bra under korona-perioden. Var en litt usikkerhet rundt noen spillere, grunnet tidligere skadehistorikk, men det fikk vi løst i siste sekund.

Italia i åpningskampen

Norge har havnet i pulje med Italia, Slovakia og Russland. Sistnevnte er tilbake i A-puljen etter at nasjonen måtte ta turen ned til B-puljen etter dopingskandalen som rammet russisk idrett. Førstkommende lørdag droppes pucken mot Italia, en motstander som Norge har overtaket på.

- Ingen kamper i VM blir en gjennomkjøring. Italia-kampen blir jevn hvor det i tidligere oppgjør kun har blitt ettmålsseier. Slovakia er et lag vi skal slå, men vi har også tapt mot dem før. Er vi ikke pålogget fra start, så kan vi gå på en blemme her, så viktig at vi tar Slovakia-kampen seriøst, fortsetter Lysenstøen.

- Russland-kampen kan bli hva som helst. Spent på hvordan de er i dette mesterskapet etter at de har vært nede i B-puljen. Spennende, og vi gleder oss veldig til å møte alle.

I den andre puljen finnes storfavorittene i USA og Canada. De to nasjonene blir ranket som de to klare favorittene til å bli verdensmestere dette året.

- USA er soleklare favoritter med Canada som en god toer. Russland er gode, og kan på en god dag utfordre de to nasjonene. Bak dem blir det vel Sør-Korea, Italia, Slovakia og oss som må kjempe om den siste semifinaleplassen.

Er vi sjanseløse mot USA og Canada?

- Tror det er 11 år siden vi slo Canada. Men kanskje dette året?

Audun Bakke blir viktig

Skal Norge greide å nå sine mål så er det viktig spillere som må stå frem. Norge innehar en verdensstjerne i Audun Bakke som blir viktig for Norge. Landslagssjefen sparer ikke på kruttet når han skal beskrive den rutinerte landslagsspilleren.

- Han er helt i verdenstoppen. En spiller som hadde spilt på hvilket som helst lag.

Hvor viktig blir han for laget?

- Veldig viktig. Han er råsterk og kan nesten spille hele tiden. Audun har en fin ro i spillet sitt og har bra kontroll på kjelken. Han har kanskje ikke det hardeste skuddet, men han plasserer dem. Så norske supportere bør virkelig se etter #22 på kampene våre.

Gir du ikke han litt ekstra press nå?

- Nei, det tåler han. Sånn må det være i toppidretten, forteller Lysenstøen.

I tillegg til Bakke så har landslaget med seg en jente i troppen. I følge Lysenstøen så er han glad for at de har åpnet opp for å ta med jenter på laget. Det gir laget en ekstra bonus.

- Først og fremst så er hun med fordi hun er god nok. Og når vi tar med en jente, så åpner det opp for en ekstra spiller i troppen. Og det gjør at vi kan ta med en spiller som ikke har vært med landslaget før eller vært ute å reist med oss. Så for oss så er det en vinn-vinn situasjon. Fort å tenke at jenter må være med, men vi er glade for at de åpnet opp, fordi hun er absolutt god nok for dette laget, avslutter landslagssjefen.

Kampene blir sendt på Youtube, og Nitten.no vil følge kampene til Para Ishockeylandsalget i VM.


Foto: Kenneth Myhre


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form