Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 3, 2022

Sparta og Oilers best i hver sin spilleform - Granholm skyter mest

Frisk Askers Viktor Granholm skyter flest pucker på mål. Sparta er mest effektive i overtall, og på Vestlandet troner Oilers øverst på undertall-statistikken.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Statistikken på hockey.no viser at Sparta er Fjordkraft-ligaens beste lag i power play. Laget fra Sarpsborg scoret nok en gang med én spiller mer på isen under tirsdagens kamp i Askerhallen, og står dermed med sterke 32 prosent uttelling i den spilleformen.

- Vi har de rette spillertypene for de ulike rollene i power play, og vet hvor vi har hverandre, forteller power play-spesialisten Kristian Jakobsson som denne sesongen har notert seg for 11 fulltreffere i Sparta-overtall.

Flere varianter

At Sparta skulle levere slike tall i overtallsspill denne sesongen, overrasker Spartas poengkonge.

- Det er ganske høye tall, men vi har trent en del på power play denne sesongen. Når vi får muligheten vet vi at vi kommer til å skape sjanser. Da handler det om å omsette de i mål, sier Jakobsson.

Flere av de andre lagene bruker tid på å studere Spartas overtallsspill, men har slitt med å demme opp for Jakobsson og lagkompisene som denne sesongen har scoret 41 mål i denne spilleformen.

- Hvorfor greier ikke andre lag å stoppe dere?

- Vi vet at andre lag analyserer oss, så da bruker vi heller andre varianter. Vi har en del av dem, så derfor kan vi også overraske. Frisk Asker spilte annerledes tirsdag, så vi måtte gå for en annen variant som vi hadde blitt enige om. Og den fungerte vel den også, flirer Jakobsson som noterte seg for to assist i Askerhallen.

Skyter mest

Fjorårets skytterkonge Viktor Granholm er den spilleren som skyter flest pucker på mål. 140 skudd på 32 kamper gir et snitt på 4,3 skudd per kamp. Hovedpersonen selv ler av den statistikken.

- Det var såpass ja, men nå skal det sies at jeg også er veldig glad i å skyte også, humrer Granholm.

- Min spisskompetanse er jo skudd, så da skyter man mye mer også. Resultatet er jo at hvis man ikke skyter pucken på mål, så scorer man heller ikke, sier Frisk Asker-spilleren som denne sesongen har funnet nettmaskene 25 ganger.

Kun to (!) mål har blitt scoret i power play. Og det har skytterkongen et svar på.

- Nå har vi en oppstilling i power play som fungerer veldig godt. Da får jeg heller passe på å score i spill fem mot fem, forteller 24-åringen.

- Hvor mange mål kan det bli denne sesongen?

- Nei, det tør jeg ikke gjette på. Sier jeg et tall nå, så kan det fort bli at jeg jinxer det. Men målet er å gjøre flest mål i ligaen, avslutter Frisk Asker-spilleren.

Bunnsolide

På Vestlandet finner vi det laget som er best med én spiller mindre på isen. Stavanger Oilers er med sine 127 minutter i undertall og en prosent på 88,2 det laget som er best Fjordkraft-ligaen på undertallsspill.

Tommy Kristiansen forteller at dette har vært et fokusområde.

- Vi er rett og slett jævlige gode i undertall. Bunnsolide rett og slett. Vi bruker mye tid på å analysere motstanderne og oss selv, forteller Kristiansen som beskriver følelsen av å blokkere et skudd som å score mål selv, forklarer sarpingen.

- Selvtilliten vår er meget stor om dagen, og vi går utrolig mye på skøyter i undertall. Det er bra gutter som legger ned mye innsats og spiller med stolthet. Hos oss er det like gøy å dekke skudd som å score mål. Og når vi i tillegg har landets beste keeper i Henrik Holm, så er det ikke overraskende at vi er best i undertall, avslutter Kristiansen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form