Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 22, 2021

Østfold-duo på topp i Fjordkraft-ligaen: - Ikke overrasket

De var ikke forhåndstippet i toppen av tabellen, men etter fire serierunder er det Stjernen og Sparta som finnes øverst på tabellen i Fjordkraft-ligaen.

Foto: Bjørn Christian Roksvåg, nitten.no

Nitten.no og hockeyekspert Tor Nilsen har tippet Sparta på en overraskende tredjeplass i Fjordkraft-ligaen. Det fikk nok mange til å heve øyebrynene, men etter fire serierunder ligger Sparta som nummer to. Trener Sjur Robert Nilsen er ikke overrasket.

- Det er fortsatt tidlig i sesongen, men jeg er ikke overrasket over tabellsituasjonen. Det overrasker meg heller ikke at Stjernen leder, og ut i fra dem vi har møtt så synes jeg også det er fortjent at de leder. De har et godt lag med fire bra rekker.

Jevn sesong

Sjur Robert Nilsen er tidlig våken etter gårsdagens seier over Frisk Asker i Sparta Amfi, hvor hans nye import Daniel Olsson Trkulja var involvert i fire av fem mål for de blå.

- Jeg er ikke overrasket over vår start heller. Denne sesongen kommer til å bli utrolig jevn, og det er ekstra gøy at vi både har slått VIF på Jordal og Frisk Asker her hjemme. De er begge blitt tippet helt der oppe, noe de også vil være når vi er slutten av sesongen, forklarer Sparta-treneren.

- Hvorfor er dere så gode?

- Vi har vært gode i mange år, men vi har slitt med å score mål og sluppet inn billige mål. Det er særdeles en dårlig kombo.

- I år så har vi fått inn de spillertypene som kan produsere poeng for oss, samtidig som Jake Paterson er blant de bedre keeperne i ligaen. Han stod glimrende på Jordal hvor VIF kanskje fortjente å vinne hvis du så på skudd og sjanser, men det er vel lov å god keeper? sier Sparta-Nilsen.

Tidlig oppe

Rivaliseringen er stor i Østfold, men ingenting gleder Nilsen mer enn at de to klubbene er på topp. Noe han har også har savnet.

- Skal vi få opp trykket her nede ved nedre Glomma-regionen så må de to klubbene prestere. Nå har vi fått den gode starten, og som Østfold- og Sparta-gutt så er det viktig at vi her nede kan kjempe i toppen. I likhet med supporterne så er det gøy å lese tabellen om dagen. Skal begge lagene være med der oppe gjennom hele sesongen, så må vi ha flaks med skadesituasjonen, sier Nilsen som kan bekrefte at Martin Grönberg kan være ute lenge etter gårsdagens hjernerystelse.

Stjernens Mikael Mikalsen trives godt toppen av tabellen.

- Det er ille moro, men det har vært tøffe kamper også. Vi har fått vippet kampene til vår fordel, og det er en styrke vi har i laget føler jeg. Vi har fått en smakebit nå på at ingen kamper i denne ligaen blir lette, så vi er meget fornøyde med poengfangsten så langt.

- Hvem har vært den tøffeste motstanderen så langt?

- Sparta har vært de tøffeste å spille mot. De har også bevist at de er et godt lag med å slå både VIF og Frisk Asker. Ringerike sleit vi mot, og de presterte også bra i går mot VIF. Og ikke minst Grüner som tok med seg poeng mot Stavanger.

Topp 4?

Selv om man er serieleder i Fjordkraft-ligaen og ankommer Stjernehallen 02:00 etter seieren over Lillehammer i går, så ble det ikke lange nattesøvnen før vekkeklokka ringte for centeren.

- Nei, her må du få opp øynene fort. Jeg er på jobb 06:45, og det er litt tungt etter Lillehammer-kampene. Men jeg trives godt som forskalingssnekker og med å jobbe ved siden av hockeyen, forteller Mikalsen.

Fredrikstad-gutten har funnet sin rolle i fjerdefemmeren til Stjernen. Nå satser centeren på å få mer spilletid.

- Jeg føler at jeg har spilt bra og vært stabil. Jeg kunne kanskje hatt litt mer poeng hvis jeg hadde omsatt sjansene jeg har fått så langt. Men jeg føler jo at jeg kan spille litt høyere opp i rekkene, forteller Mikalsen som også har målsettingen klar for årets sesong.

- Vi har ikke snakket om dette internt i laget, men vi bør absolutt siktes oss inn på en topp 4-plassering. En hjemmebanefordel i kvartfinalen hadde smakt nydelig.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form