Elitehockeyligaen

September 21, 2021

Historisk Grüner-poeng mot Oilers: - Ikke helt mentalt til stede

Grüner sto med null poeng før turen til DNB Arena tirsdag, men mye takket være en strålende opplagt Quentin Papillon overrasket de lilla mot Stavanger Oilers.

Oslo-laget ledet også 3-1 til det gjensto ni minutter i den tøffe bortekampen, men to sene Oilers-mål i spill fem mot fire reddet hjemmelaget fra den store ydmykelsen.

I forlengningen brukte Oilers og Anders Tangen Henriksen drøye to minutter på å avgjøre. Den lokale unggutten ventet gode Quentin Papillon ned og løftet pucken i krysset. Det ene poenget er uansett Grüners første i Stavanger siden opprykket til øverste nivå.

- Noen dager er det tyngre å spille hockey enn andre. I dag var det en av de dagene, sier Henriksen til Oilers' Facebook-side.

- Det virket som vi ikke var helt mentalt til stede i starten. Det viste også resultatet etter to perioder, men vi viste styrke som kom tilbake og tok med oss to poeng. Vi må ta med oss en seier på en dårlig dag.

Sjokkerte

Tim Robin Johnsgård startet rekken av overraskelser da han sendte Grüner i ledelsen, men Thomas Berg-Paulsen utlignet og hjemmesupporterne bare ventet på ledermålet.

Det kom ikke før første pause, og i midtperioden var gjestene effektive. Joachim Sommer Nielsen og Christoffer Gozzi sørget for et strålende utgangspunkt før de siste 20 minuttene for gjestene fra Oslo.

Oilers trykket voldsomt på, men Papillon reddet alt som kom før han ikke så utgangen på Sander Hurrøds avslutning ni minutter før slutt i spill fem mot fire. Dan Kissel satte inn 3-3-målet - også det i overtall - med fire minutter igjen på klokka.

54 sekunder før slutt scoret også Jarrett Burton mens en Grüner-spiller lå skadet på isen, dommerne vinket raskt vekk målet, kikket på video og ble stående på den avgjørelsen. Dermed måtte det forlengning til i DNB Arena. Der avgjorde Tangen Henriksen.

Nesten-smell

Vålerenga var heldige som ikke lå under etter første periode mot nyopprykkede Ringerike, men i løpet av fem minutter i midtperioden scoret Tobias Lindström, Mika Partanen og Pontus Finstad.

Hønefoss-laget reduserte to ganger de siste 20 minuttene, men VIF slapp med skrekken og fikk med seg tre viktige poeng.

Dramatisk ble det også i Manglerud ishall der Storhamar tok en tidlig 2-0-ledelse før Kjetil Martinsen utlignet mot tidligere lagkompiser - begge ganger assistert av Mathias Trygg og Robin Olsen Syversen.

Tobias Degvold snudde kampen mot gamleklubben før Sander Vold Engebråten scoret to ganger på under ett minutt på Lars Haugen. Trygg fikk en enorm sjanse i kampens siste sekund, men Storhamar holdt unna.

I Sarpsborg scoret Daniel Olsson Trkjula to av målene da Sparta slo Frisk Asker 5-2 - det siste 23 sekunder før full tid. Sparta beholder dermed andreplassen på tabellen bak naboklubben som avgjorde på overtid.

Stjernen fikk nemlig med seg to poeng fra Lillehammer etter at Patrick Newell ble matchvinner med ett minutt igjen av spilleforlengelse.

Stian Nybraaten Hansen ga Stjernen ledelsen før Nick Dineen utlignet og Christian Fosse snudde da han scoret iskaldt alene med Jørgen Hanneborg. Med 70 sekunder igjen av ordinær tid utlignet Håkon Imset Stormli mot gamle lagkompiser etter en retur fra vantet.