Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 18, 2021

Oslo viderefører strenge regler for ishallene: - Dessverre

I den nye reglene og retningslinjene for Oslo-idretten de kommende to ukene åpnes det ikke opp for kontakttrening og kamper i ishallene.

Torsdag kveld presenterte Oslo idrettskrets hva som gjelder for idretten i hovedstaden de kommende to ukene. Samtidig som det tillates arrangement for toppidretten både inne og ute, gjelder egne regler for ishallene:

  • Det er ikke tillatt å bedrive trening med nærkontakt i ishallene
  • Treningen skal gjennomføres med god avstand (minimum en hockeykølle avstand)
  • Maks 10 utøvere på banen samtidig i tillegg til maks 2 trenere
  • Ny gruppe/utøvere skal ikke inn i hallen før gruppa/utøverne som er der fra før har forlatt hallen

- Ingen lettelser for toppidretten dessverre. Vi får høre hva regjeringen sier i morgen. Om de åpner for seriespill kan det hende byrådet åpner unntak i Oslo, sier Grüner-leder Trond-Erik Larsen til nitten.no.

Ber om ny vurdering

Norges Ishockeyforbund håper fortsatt det skal være mulig å spille kamper i Fjordkraft-ligaen denne helgen, men situasjonen i Oslo skaper hodebry.

- Vi vil be om en fornyet vurdering av risikoen knyttet til ishaller, men per nå lener kommunen seg på de vurderinger som er gjort av FHI og kommuneoverlegen. Dessverre har smittetallene gått opp igjen denne uken, så det er nok dessverre optimistisk å tro på noen veldig snarlig oppmykning, sier Magne Brekke til nitten.no.

Også generalsekretæren i Oslo idrettskrets er spent på hva som kommer frem på regjeringens pressekonferanse fredag, og om det derkommer ny informasjon vedrørende nasjonale retningslinjer og seriespill i toppidretten.

- Det bør spesielt gjøres en særskilt vurdering av om toppidretten kan trene i ishallene. Det mener jeg må være en smittevernfaglig bedre løsning enn at lagene føler seg tvunget til å flytte ut av byen, sier Brekke.

Trener i grupper

Videreføringen av de strenge reglene kommer samtidig som Norges Ishockeyforbund jobber for gjenåpning av Fjordkraft-ligaen. Håpet var en avklaring torsdag, men mye tyder på at avklaringen drøyer minst til fredag.

Vålerenga, Grüner og Manglerud Star har den siste tiden trent i mindre grupper med avstand. VIF gjennomførte forrige uke to normale treningsøkter i Lørenskog ishall før kommunen ga beskjed om at det ikke var tillatt.

Med mindre det kommer unntak for toppidretten i ishallene i Oslo, må lagene fortsette å trene maks ti samtidig uten nærkontakt til og med 3. mars.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form