Lukk søk

Aktuelt

June 16, 2021

Optimisme i Trondheim: - Vi har to svensker som vil dominere 1.divisjon

1.divisjon har aldri vært mer attraktiv, og nå mener Nidaros alvor. Laget fra Trondheim mener at de har en spillerstall som bør kjempe om et opprykk.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Lørenskog har forsterket med Fjordkraft-spillere og Narvik har godtatt at de må spille i 1.divisjon kommende sesong, og ser for seg at de ikke blir værende i den ligaen mer enn en sesong. Nå skal Nidaros gi de to opprykksfavorittene kamp til døren, og det står ikke på optimismen i bartebyen.

- Vi setter sammen et lag som vi mener bør henge med i toppen. Samtidig så forventer vi at de to svenskene fra Björklöven skal prege ligaen sammen med den hjemvendte sønnen Markus Hermanstad, forteller Dag Morten Wehn som jobber sammen med sportssjef Martin Jansson.

Håper på Hallström-avtale

Den svenske løperen har pakket flyttelasset og reist til Trondheim etter hans kontrakt med Stjernen gikk ut. Den poengsterke løperen har i løpet av sin tid i den øverste serien i Norge øst inn poeng både for Tønsberg, Sparta og Stjernen. Nå erfarer Nitten.no at kontrakten med Nidaros snart blir underskrevet.

- Ingenting er klart ennå med Hallström, men vi håper virkelig at det vil løse seg, forteller Wehn til nitten.no.

Hovedpersonen selv tror at en avtale kan bli en realitet innen kort tid.

- Vi er ikke enige, men vi er ganske nære, forteller Hallström til Nitten.no.

Trønderen Markus Hermanstad har meldt sin ankomst til Nidaros. En spiller som har gått gradene i juniorligaen i Modo og AIK. 22-åringen gjorde i tillegg 45 poeng på 44 kamper i ALPSHL for Vienna Capitals Silver. I fjor spilte han syv kamper for Grüner.

William Magnusson er også klar for Nidaros. Svensken gjorde 15 poeng på 15 kamper i HockeyEttan i Sverige. I den samme ligaen spilte også Emil Norberg som er klar for Nidaros. Svensken var assisterende kaptein for Köping HC og gjorde 36 poeng for HockeyEttan-klubben. Sportssjef Martin Jansson er storfornøyd med å få plass de to svenske spillerne.

- Det er to spillere som har hatt tilbud fra høyere ligaer, og vi er veldig glad for at de valgte Nidaros, forteller han til nitten.no

Hvordan er det egentlig mulig?

- De ønsket å bidra til klubben og vil mer enn gjerne ha et opprykk med klubben. Vår trener Henrik Sahlin har trent de guttene før så det spilte også inn. Samtidig som Trondheim er en attraktiv by.

- 1.div har aldri vært mer attraktiv

Det spisses blant toppklubbene i 1.divisjon, og etter at TV2 skal sende kampene på TV2Play, så tror Jansson at 1.div kan bli morsomt å følge med på kommende sesong.

- 1.divisjon har vel aldri vært mer attraktiv en nå. Det jobbes bra i de fleste klubber og vi må ikke glemme at 1.divisjon også er en utviklingsarena. Vi har spillere i vårt juniorlag som fikk sjansen på landslaget i fjor, og da vil det falle naturlig at de også får sjansen hos vårt lag i 1.divisjon.

Markedssjef Joakim Erbe forteller om stressende dager på jobb, og er imponert over rivalene i ligaen.

- Det er helvete rett og slett. Vi må få byens befolkning til å våkne opp, og gå i Leangen igjen.Nå har vi hentet to svensker som vil dominere 1.divisjon blant annet. I tillegg så bor det 40.000 studenter i Trondheim som kommer fra hele Norge. Og det må da finnes noen hockeyinteresse blant dem. Får vi 5% av dem til å gå på ishockeykamp så fyller vi hallen hver gang, fortsetter Erbe

- Jeg ser at det jobbes bra i Lørenskog, og de er et av lagene som har imponert meg. Samtidig som Narvik vil vel vise at de ikke vil være i denne ligaen rimelig lenge. Dette blir morsomt og ikke minst en spennende sesong.

Hva er budsjettert hos Nidaros?

- I sponsorkroner så har vi budsjettert med en million kroner, men det blir umulig å budsjettere med publikumsinntekter i disse tider.

Håper på VM i 2027

Samtidig som markedssjefen jobber med å selge inn Nidaros til byens beboere, så håper han å få litt hjelp med å være arrangør-by under VM i 2027.

- Vi håper at jo at Trondheim kan bli valgt som en av arrangør-byene til VM i 2027. Det ville gitt en enorm energi for oss med nye sponsorer osv.

Skulle Trondheim bli plukket ut, så har allerede flere sponsorer sagt at de ønsker å hjelpe til. Blant annet fiske-produsenten Salmar.

- Salmar selger fisk til de store hockey-landene, så de ønsker naturligvis å være med på noe slikt. Det vil jo gagne oss i Nidaros veldig, samtidig som vi har klart å få tak i Ståle Gjersvold som er en av Trondheims største næringsliv-profil i styret.

Men er dere klare til opprykk?

- Sportslig er vi klare. Nå skal vi bli klare utenfor isen også i løpet av sesongen, avslutter den tidligere Rosenborg, Lillehammer og Nidaros-spilleren.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form