Lukk søk

Landslaget

May 25, 2022

Oppsummerer Norges VM-innsats: - Det er helt greit

Norge endte på 13. plass i årets verdensmesterskap. Prestasjonen får dommen «helt greit» av ekspertene.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Et godt stykke unna kvartfinale og grei kontroll på ny kontrakt. Det ble fasiten - slik mange også tippet på forhånd, for de norske hockeyguttene under VM i Tampere.

Fem poeng gir en 13. plass av foran Kasakhstan, Italia og Storbritannia, men bak nasjoner som Østerrike og Frankrike.

- Det norske laget gjorde en god prestasjon totalt sett i denne turneringen og kunne fått med seg noen flere poeng. Det er små marginer som avgjør om det blir poeng eller ikke. Man kan ikke vente at Norge skal score veldig mange mål på dette nivået, og da må undertallsspillet og målvaktspillet sitte enda litt bedre. Norge tok også litt for mange utvisninger totalt sett, oppsummerer hockeyekspert Tor Nilsen.

Ti år siden kvartfinale

I Petter Thoresens siste VM rotet Norge bort ett poeng mot Storbritannia, slo tilbake med en viktig seier over Østerrike mens det ble bare nesten mot Tsjekkia, Latvia og USA. Finland og Sverige var overmakten slik de ofte har vært.

Plassen ble definitivt sikret da britene røk mot Latvia mandag kveld.

- Norge har uansett spilt med en herlig innsats og stor vilje. Det var nær ved å gi poeng mot toppnasjoner som Tsjekkia og USA. Etter en god kamp kommer håpet snikende om at det kan ende med en kvartfinaleplass, men det mest realistiske ut fra forutsetningene i dag er nok at Norge skal sikre plassen i A-VM. Det er heller ingen selvfølge i en turnering med mange store og sterke hockeynasjoner, sier Nilsen.

Sist Norge nådde kvartfinalen i VM er tilbake i 2012. Siden er resultatene meget stabile med følgende plasseringer: 10, 12, 11, 10, 11, 13, 11, 13, 13.

Godkjent fra ekspertene

Alexander Bonsaksen og Patrick Thoresen fulgte VM-turneringen fra V4s studio i Oslo. Den rutinerte duoen gir VM-innsatsen dommen «helt greit».

- Alt i alt så overlever vi nok et år. Norge er under utvikling. Hadde vi fått sju-åtte poeng hadde det vært kjempebra, fem er helt greit og nedrykk hadde vært litt krise. Fem poeng og ny kontrakt er helt greit, sier Thoresen under oppsummeringen av USA-kampen.

- Dette er godkjent ut fra forutsetningene, men det er mye man kan jobbe med. Jeg syns vi har sluppet inn for mange mål. Det er noe som må tas tak i fremover, mener Bonsaksen.

Trener Petter Thoresen innrømmet at det hadde blitt emosjonelt på spillermøtet før USA-duellen tirsdag. Sammen med flere andre i støtteapparatet ble den siste kveld med gjengen.

- Jeg sa på spillermøtet at hvis vi ser bak resultatene har vi spilt bra nok til å få ni poeng i VM. Vi skulle slått Latvia og hatt tre poeng mot Storbritannia. Men det er målene som teller, og på dette nivået blir man hardt straffet, sa Thoresen som neste sesong skal lede Storhamar.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form