Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 12, 2022

Opprykkstro i Comet: - Tror ingen gleder seg til å komme hit

«Oss mot verden» var tema i Comet-garderoben foran bortekampen mot Lørenskog onsdag. Nå tror 1. divisjonsgjengen på et nytt hockeyeventyr i Halden.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

- Det var nok ikke så mange som hadde troen mot Lørenskog bortsett fra oss 25 som satt i garderoben. Det var litt hele verden mot oss, på en måte. Fantastisk deilig å få det til, sier Didrik Nøkleby Svendsen til nitten.no.

Comet endte bak Lørenskog på tabellen, men fikk en ny sjanse til å nå kvalifiseringen gjennom det nye play in-systemet. Haldenserne røk 5-0 i første kamp, men reiste seg og vant to strake kamper.

Men da romerikingene slo til med hele 7-2 i kamp fire i Halden mandag, trodde nok mange dette var over. Lørenskog tok også ledelsen onsdag kveld, men Svendsen utlignet og etter 71:24 avgjorde Paulius Gintautas.

Takker for støtten

- Det ble ikke noe tid til å feire, men det var en koselig busstur hjem. Jeg følte også litt lettelse etter det som skjedde i Halden mandag. Det var utrolig deilig altså. Jeg er stolt over guttene og det vi klarte å vise etter smellen vi fikk på mandag. Å dra til Lørenskog å snu dette er fantastisk moro, sier Svendsen.

- Dere har hatt troen på dette hele veien?

- Ja! Siden vi gikk på is i august. Dette har vært målet vårt. Nå har vi klart det. Jeg er stolt og glad, sier den tidligere Sparta-spilleren.

Over 1400 tilskuere var på plass i Halden Ishall mandag kveld og snaue 100 Comet-fans tok turen til Romerike onsdag og fikk en opplevelse de vil huske i flere år. Det snakkes hockey i Halden by for tiden.

- Man merker interessen godt. Folk hilser, man får spørsmål på butikken og det er masse folk på kampene. Når de ofrer såpass mye er det moro å kunne gi noe tilbake. Halden by fortjener det. Vi håper vi kan gjøre hverandre stolte til slutt, sier Svendsen.

Utsolgt?

Alt tyder på at det blir fullsatt i Halden Ishall til åpningskampen mot Manglerud Star i ettermiddag. Torsdag kommer Grüner på besøk. Det blir to helt avgjørende kamper med tanke på et mulig Comet-opprykk.

- Jeg tror ingen gleder seg til å komme hit. Dette er ikke en enkel bortebane å besøke. Får vi med oss en ekstra spiller på tribunen, kan alt skje. Det er det som er morsomt med en kvalifisering eller et sluttspill. Jeg pleier å si dette er den beste tiden på året å spille hockey på!

Comet er rangert sist av de fire lagene i kvalifiseringen, men tror de kan ryste alle - særlig på hjemmebane.

- Spiller vi på det vi er gode på, tror jeg vi har en god sjanse. Jeg sitter her med en veldig god følelse. Vi gleder oss, vi, sier Svendsen.

Slik spilles kvalifiseringen:

12.03 16:00: Grüner - Narvik, Grünerhallen
12.03 16:00: Comet - Manglerud Star, Halden ishall
17.03 19:00: Comet - Grüner, Halden ishall
17.03 19:00: Narvik - Manglerud Star, Nordkraft Arena
19.03 16:00: Manglerud Star - Grüner, Manglerud Ishall
19.03 16:00: Narvik - Comet, Nordkraft Arena
24.03 19:00: Narvik - Grüner, Nordkraft Arena
24.03 19:00: Manglerud Star - Comet, Manglerud Ishall
26.03 16:00: Manglerud Star - Narvik, Manglerud Ishall
29.03 19:00: Grüner - Comet, Grünerhallen
31.03 19:00: Grüner - Manglerud Star, Grünerhallen
31.03 19:00: Comet - Narvik, Halden Ishall

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form