Lukk søk

1. divisjon

January 25, 2023

Opprykkstro i 1. divisjon: - Er det et år det er mulig, er det kanskje nå

Comet-ledelsen mener årets 1. divisjon holder rekordhøyt nivå. Derfor er troen på et opprykk eller to større for nivå to-klubbene enn på lenge.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Er er det et år det er mulig, er det kanskje i år. Jeg tror det kan bli tøft for Fjordkraft-ligalagene i kvalifiseringen, sier Comet-sportssjef Martin Engebretsen til nitten.no.

Opprykksivrige Nidaros leder 1. divisjon etter å ha slått nettopp Comet to ganger i helgen. Bak trønderne har forsterkede Narvik en liten luke ned til Comet, Lørenskog og Furuset. I kveld møtes de to sistnevnte til et viktig og intenst lokaloppgjør i Groruddalen.

- Mitt inntrykk er at 1. divisjon holder høyere nivå enn noengang. Det er flere lag som satser og ingen som vil ned. Det er helt tydelig, sier Engebretsen.

Frisk nykommer

Bergen blir ofte etterlyst i på øverste nivå når Fjordkraft-ligaens fremtid diskuteres, og selv om opprykkslaget har et stykke opp til kvalifiseringsplassene, har nykommeren klart seg godt denne sesongen.

- Hasle-Løren har ikke helt fått det til å fungere slik de ønsket, men ellers er det tette matcher mot alle. Vi tar ingenting for gitt noe sted. Furuset har fått det til og Bergen har en fin førstesesong. Det er ikke lett å ta poeng der borte, sier Comet-sjefen.

Haldenserne har et uttalt mål om opprykk denne sesongen. 17 seirer og 12 tap er tap et stykke under forventningene, men skader må få en del av skylden for de varierende resultatene.

- Det har vært en voldsom skadeliste. Jeg har aldri vært med på at topp to-rekkene, for å kalle de det, har vært ute mer eller mindre kontinuerlig siden august. Og i de matchene vi har hatt folk tilbake, har ofte noen røket ut igjen med en gang. Vi har slitt der. Det vi derimot er fornøyde med er at vi er med og at vi så sent som i helgen viste at vi hører hjemme i toppen. Nå gjelder det å spisse formen inn mot slutten.

Play-in

Topp fire-lagene skal gjennom det ferske play in-systemet før opprykkskvalifiseringen. Engebretsen føler seg sikker på at Nidaros, Narvik og Comet sikrer seg tre av de tre plassene.

- Vi går for andreplassen og hjemmebanefordel. Narvik har hatt en liten dupp, men ender nok topp tre sammen med oss og Nidaros. Kampen om fjerdeplassen blir knalltøff, men Lørenskogs rutine kan kanskje avgjøre til deres fordel, spår Comet-sjefen.

I bunnen ett hakk opp har Grüner fattige 12 poeng, Ringerike har slitt hele sesongen, Manglerud Star-satsingen klappet sammen og det samme kan man si om Lillehammer, men laget skal ha nok poeng til å unngå nedrykksspill.

I Halden vurderer de opprykksmulighetene for 1. divisjonslagene slik:

- Jeg syns toppen i 1. divisjon er veldig bra og bunnen i Fjordkraft-ligaen ganske tynn. Nidaros har skaffet seg et lag som virkelig kan utfordre om opprykk. Det er målet også hos oss. Vi går for å ta kampen og ser også på mulighetene for å forsterke inn mot kvalifiseringen, varsler Engebretsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form