Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 6, 2021

Olsson på plass i Fredrikstad: - Vi skal være kreative

Anders Olsson har ankommet Stjernen og har planene klare på hvordan hans lag skal fremstå denne sesongen. I tillegg ønsker han å utfordre de antatt beste lagene allerede denne sesongen.

Etter fire som assistent i den sveitsiske klubben Biel-Bienne, så har han nå hovedansvaret i Stjernen. Klubben som har blitt lagt merke til i hockey-Norge for sine signeringer før kommende sesong. Nå har han ankommet og forteller til Nitten.no at han kjenner ligaen godt.

- Godt å være i gang og få kjenne litt på miljøet og byen Fredrikstad. Ligaen kjenner jeg til godt føler jeg, etter at jeg har sett en del kamper, og sett en del Stjernen-kamper på video.

Ønsker struktur i laget

På spørsmål om ligaen, så har han gjort seg et inntrykk av at den er litt ustrukturert. Det ønsker han at hans lag Stjernen ikke skal være når det hele setter i gang.

- Føler vel at Fjordkraft-ligaen spiller en ganske vill ishockey som ikke er så strukturert. Men Norsk ishockey er på vei opp, så dette tror jeg blir bra i lengden, fortsetter den tidligere HV71-treneren.

- Jeg ønsker at Stjernen skal være et kreativt lag som holder i pucken så mye som mulig. Vi skal spille en rask ishockey, en positiv hockey som gjøre at vi kan utvikle oss i løpet av sesongen.

Men hvordan de kommer til å se ut på isen, ønsker han ikke å fortelle.

- Vi kommer til å forsvare oss med fem mann, og angripe med fem mann, svarer han kryptisk.

Daglig kontakt med sportslig leder

Stjernen mistet to importer rett før laget skulle gå på is. Den ene (Ryan Gropp) mistet sin mor, og Gabriel Gagné var under etterforskning for flere kriminelle handlinger i Canada. Nå ønsker den nye Stjernen-treneren å ha fokus på de spillerne som er i Fredrikstad.

- Jeg snakker med Darren (sportssjef) hver eneste dag, opp til flere ganger om dagen også. Vi har fått noen "nei", i det siste, så nå velger jeg heller å ha fokus på de spillerne som er hos oss, forteller den nyansatte treneren.

Men du må ha et stort kontaktnett?

- Etter 10 år utenlands så føler jeg at jeg har et stort kontaktnett ja. Og det bruker vi i håp om å finne erstattere til dem vi mistet nå sist. Så gjenstår det bare å se om vi finner de typene som vi ønsker.

Ønsker å utfordre topp 4

Olsson gjør som alle andre og tror at topp fire blir en kamp mellom Stavanger, VIF, Frisk Asker og Storhamar. Men er tøff nok til å si at de ønsker å gjøre livet vanskelig for de antatt beste lagene.

- Vi må tørre å snakke om at vi skal utfordre dem i år. Skulle det ikke gå, så vil jeg ikke si at vi har mislykket, men heller at vi har gjort et forsøk. Personlig synes det er positivt at klubben flytter frem posisjonen sin litt og at vi kanskje kan ta ytterligere steg fra de forrige sesongene.

- Husker da jeg var i HV71 og alle snakket om at vi skulle ta gull. Det presset taklet vi ikke det første året, men vi vant det andre året. Forventninger er en del av hverdagen, og den må vi takle. Det er slike ting vi lærer av, sier Stjernen-treneren.

Føler du at det er et lite press i Fredrikstad?

- Nei, men litt nervøs er jeg. Og det skal man være. Men jeg stoler på klubben og har en trygghet på meg selv, så dette skal gå nok gå bra. Det er jo dette vi lærer av.

Langtidsprosjekt

Svensken har også fått med seg at det har blitt snakket om kjøpefest i hans nye klubb, men det bryr han seg svært lite om.

- Vi har mistet seks importer som må erstattes, samt noen norske spillere. Det kommer ikke til å bli lett for klubber i Europa å skaffe seg spillere, så jeg er fornøyd med at klubben nå velger å ha importer og flere av spillerne på lengre kontrakter, slik at vi kan bygge kontinuitet dem kommende årene, og ikke minst satse på egne spillere.

Du er kjent for å jobbe med unge spillere, hvordan ser du på den jobben i Fredrikstad?

- Jeg har lagt merke til at det må jobbes bra i tiden fremover. På landslaget har vi kun med Jørgen Hanneborg (keeper), og jeg skulle gjerne sett at vi hadde med flere spillere på de ulike landslagene. Stjernen er på gang og vil fremover. Jeg har brukt litt tid på å snakke med alle ungdomslederne i klubben, og og skaffet meg et helhetsbilde i den ungdsoms-satsningen som gjøres i Stjernen. Og så langt så virker klubben profesjonell på det område, forteller svensken som har en sønn som spiller på Frölunda U16.

Svensken gleder seg og har allerede fått beskjed om at oppgjørene mot rivalen Sparta er viktige.

- De derbyene ser jeg frem mot. Og jeg har lagt merke til at Sparta får et bra lag, så det skal blir morsomt å møte dem i serien. Deres nye forward David Olsson Trkulja kjenner jeg til, og han kan komme til å bli en profil i ligaen, avslutter Anders Olsson

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form