Elitehockeyligaen

March 29, 2023

Olsen-dobbel sendte Storhamar til NM-finale

JORDAL (nitten.no) Storhamar stengte igjen for andre match på rad og sendte Vålerenga ut av sluttspillet og seg selv til NM-finale.

Nesten seks strake perioder uten baklengsmål ble avslutningen på semifinalserien for Storhamar. Vålerenga reduserte med 5,9 sekunder igjen på uret, men det var for lite for sent.

3-0 på Hamar mandag ble fulgt opp med 2-1-seier på Jordal onsdag og 4-2 i matcher. Petter Thoresen har ledet laget til NM-finale i comebacksesongen der gamleklubben Stavanger Oilers nå venter.

For Vålerengas del betyr tapet sommerferie. Det sørget en solid defensiv pluss Hamar-gutten Eskild Bakke Olsen for.

41 sekunder

Det tok kun 41 sekunder før Olsen fikk en enkel jobb med å styre inn ledermålet foran svingen med Storhamar-fans. Pucken gikk via skøyta til Peter Quenneville og landet hos Hamar-gutten som ikke kunne unngå å score.

Vålerenga virket rystet og pådro seg fire to-minuttere på under ti minutter i første periode. Til tross for nesten seks strake minutter med én spiller mindre på jsen burde det stått 1-1 da Kalle Ekelund ikke traff pucken foran et åpent Storhamar-bur.

Mitch Gillam måtte ut tre minutter før første og ble erstattet av Tobias Johansen Breivold. Det siste han han fikk oppleve før første pause var at Sverre Rønningen traff stolpen med en suser.

Skudd første periode: 4-13!

Olsen - igjen

Andre periode startet med en Jakub Kindl-utvisning som ga Vålerenga nesten ett minutt i spill fem mot tre, men Oslo-laget slet med å skape store nok sjanser.

Hjemmelaget hevet seg og skapte flere gigantmuligheter, men Trym Gram storspilte og stoppet blant andre Thomas Olsen to ganger fra kort hold.

Også kollega og innhopper Breivold leverte mellom stengene i sin første kamp i sluttspillet, men åtte minutter før andre pause måtte han kapitulere da Olsen kjempet sin andre for kvelden på en retur.

Mark Auk var tilbake for Vålerenga etter å ha misset fire semifinaler med skade, men forlot isen igjen kort til før andre pause.

Desperate

Vålerenga visste de var 20 minutter fra sommerferie. Fire minutter senere ble Joachim Lunde Hermansen sendt i dusjen og en allerede tynn backoppsetning ble enda tynnere.

Fem minutter i undertall endte uten Storhamar-mål, og Mathis Olimb fikk faktisk en av de første mulighetene i undertallsperioden, men vippet pucken over både Gran og buret foran 5259 tilskuere.

Fredrik Andersson tok nok en time out åtte minutter før slutt, men den ville sluttspurten kom aldri. VIF avsluttet matchen i overtall med Patrick Thoresen i boksen og fikk reduseringen seks sekunder før slutt.