Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 11, 2022

Olimb: - Viktigere at de tar seg tid og får rett person på plass

SANDVIKA (nitten.no) Mathis Olimb lader opp til fredagens åpningskamp i VM uten å vite hvem som blir sjefen hans i Vålerenga neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det har jeg faktisk ikke tenkt så mye på, svarer Olimb på spørsmålet fra nitten.no om hvordan det er å ikke vite hvem som blir sjefen hans på Jordal neste sesong.

- Nå har jeg vært med landslaget og tenkt på det vi skal gjøre her. Når man er så heldig og ha den hverdagen her og få satse mot et VM så har tankene mine vært mest her.

Trygg som assistent

Samtidig som Olimb, sammen med lagkompisene Martin Røymark og Magnus Brekke Henriksen, den siste tiden har hatt fokus på VM-oppladning, har det igjen stormet rundt Vålerenga.

Fredag takket Brede Csiszar for seg som styremedlem med en kraftsalve mot moderklubben. Mats Trygg har siden kommet på plass som assistenttrener, men jakten på en ny hovedtrener og sportssjef fortsetter.

- Jeg syns det er viktigere at de tar seg tid og får rett person på plass enn at det skal være en hastesak, sier Olimb.

- Hvor mye er spillerne involvert i trenerjakten?

- Nei, det er vel null egentlig. Det der er det ledelsen som tar seg av, og det syns jeg er bra.

TV 2 omtalte forrige uke dialog mellom VIF og svenske Fredrik Andersson. Etter det nitten.no forstår er han en het kandidat til jobben som ny hovedtrener på Jordal.

- Etter en sesong ingen vel er fornøyd med håper jeg vi får inn rett folk og kan få en ordentlig revansje neste sesong, sier Olimb.

Finland fredag

Men først er det VM som gjelder for de tre Vålerenga-spillerne som tirsdag var på plass i Tampere. Fredag droppes pucken i VM-åpningen mot vertsnasjonen Finland i Nokia Arena.

- Hvis man ser på treningskampene, syns jeg det har sett bra ut. Vi har spilt mot toppnasjoner der vi har blitt trykket tilbake, men gitt dem god match. Så handler mye om å treffe på formen og få rekkene til å sette seg, mener landslagsveteranen.

- Hvordan vil du sammenligne årets VM-tropp med fjorårets?

- Jeg føler absolutt vi har mange spennende spillere nå samt en del som har vært med før så jeg føler det er en fin miks sånn sett.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form