Lukk søk

Landslaget

June 11, 2021

Olimb ferdig i Wolfsburg - håper å fortsette utenlands

Mathis Olimb har bestemt seg for å ta et par ukers ferie fra jakten på ny klubb, men har videre spill i en utenlandsk liga som førsteprioritet.

Foto med tillatelse: Grizzlys Wolfsburg

Landslagsveteranen har vært svært usikker på fremtiden i flere måneder, men nå har hvert fall et par konklusjoner kommet på plass. Olimb blir ikke å se i Grizzlys Wolfsburg også neste sesong.

- Det er dessverre ikke aktuelt. Jeg ville bli, men de byttet trener og egentlig alle som ikke hadde kontrakt, forteller Olimb til nitten.no.

35-åringen endte med 21 poeng på 34 kamper denne sesongen i DEL der Grizzlys ble nummer tre i sin avdeling og slo ut både Fischtown Pinguins og Adler Mannheim før det ble 2-1-tap i kamper mot Eisbären Berlin i finalen.

Håper på utlandet

Da nitten.no snakket med Olimb for drøye to måneder siden, innrømmet han at valget sto mellom videre spill utenlands, retur til Vålerenga eller en kontrakt hos Frisk Asker var alternativene.

- Jeg syns det er så vanskelig å ta en avgjørelse. Nå er det ikke bare opp til meg hva vi skal gjøre, men jeg klarer ikke bestemme meg for hva jeg selv vil heller. Vi skal bo 10 minutter unna Askerhallen, så det er så klart en ting vi tenker på. Vålerenga har jeg spilt i før og har et godt forhold til. Jeg syns det er så vanskelig, sa Olimb da.

Nå har han landet på at nok en kontrakt utenfor Norges grenser står øverst på ønskelisten.

- Ja, det er første pri. Jeg vet hva jeg har hjemme, så jeg kommer til å se an hva som eventuelt dukker opp i utlandet de neste ukene. Men jeg har egentlig tatt litt sommerferie nå, forteller Olimb.

Historisk

Siden han flyttet til Augsburger Panther etter 2006/2007-sesongen med VIF, har Oslo-gutten spilt i Tyskland, Sverige, USA, Finland og Sveits. De to siste sesongene for Grizzlys Wolfsburg i den tyske ligaen.

Det siste Olimb gjorde denne sesongen, som samtidig var det siste som skjedde i VM for Norges del, var å sette inn 3-1-målet mot Kasakhstan og ta Patrick Thoresens VM-rekord på 66 poeng.

Storebroren i hockeyfamilien har stortrivdes i tysk hockey, men mener ligaen faktisk holdt lavere nivå denne sesongen uten publikum i hallene.

- Jeg syns hockeyen er dårligere. Det syns jeg faktisk. Man får ikke den samme energien som man får med publikum. Den tyske ligaen er jo også veldig morsom å spille i mye på grunn av fansen. Nå får man litt den samme følelsen som når man spiller treningskamper, sa Oslo-gutten til nitten.no i slutten av mars.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form