Lukk søk

Landslaget

May 14, 2021

Ole Eskild Dahlstrøm: - Thoresen har et luksusproblem

Norge har spilt sin siste oppkjøringskamp før avreise til VM. Nå gjenstår bare å ta ut VM-troppen før laget ankommer Riga i morgen.

Etter å ha tapt 5-2 og 5-3 over Sverige, samt vunnet to og tapt en mot Danmark så er landslaget klare for avreise til VM. De norske isbjørnene ankommer den latviske hovedstaden i morgen kveld, og havner rett i i isolasjon, i følge assisterende generalsekretær Kristoffer Holm som har ankommet den norske troppen i Danmark.

- Vi trener en siste gang på dansk jord, før vi reiser til Latvia i morgen kveld. Regner med vi lander i Riga rundt 20:30, og da er det rett i isolasjon. Det vil si at det ikke blir treninger på tre dager.

Dahlstrøm usikker på VM-uttak

Den tidligere landslagspilleren som også tidligere var TV2s hockey-ekspert forteller til nitten.no at han er glad for at det ikke er han som tar ut VM-troppen.

- Det er så mange faktorer som spiller inn, og jeg synes ikke det er noen soleklare kandidater som ikke får en VM-billett. Så Thoresen har et luksusproblem med å spikre den endelige VM-troppen senere i dag. forteller han til nitten.no

Det som gjør Dahlstrøm forvirret rundt et uttak er at det er flere spillere som har bevisst at de har tatt det internasjonale nivået.

- Ta Ole Julian Holm som et eksempel. En spiller som tar kommando, er urett og spiller på instinkt. Solem var god i undertall mot Danmark, Brekke Henriksen virket pålogget og var på hugget. Heier har også kvaliteter som kan bekle det norske landslaget bra.

Den tidligere OL og VM-spilleren for Norge ser virkelig frem mot VM i disse korona-tider.

- Jeg drømte litt om landslaget og VM i natt faktisk. Fasongen er det, keeperne er der og vi har typene som kan gjøre det bra.

- Spørsmålet som alle har stilt seg er jo om vi var klare og kapable for et generasjonsskifte. Det synes jeg vi bevisste i går, og det ser veldig hyggelig ut for fremtiden.

VM-uttak senere i dag

Med tanke på at landslagstroppen reiser til Riga i morgen, så blir den endelige VM-troppen tatt ut i dag. Nitten.no sin hockeyekspert uttalte i går at flere spillere allerede har sikret seg en billett.

- På backsiden har Emil Lilleberg virkelig imponert, Ole Julian Bjørgvik Holm er modig i spillet og er en som kan tilføre mye i årene som kommer. Både Kristian Østby, Christian Kåsastul og Max Krogdahl vist mye positivt, og alle disse kan fort ende opp med en plass i VM-troppen.

Dahlstrøm og Nilsen er enige om fordelingen på troppen.

- Jeg tror de reiser med 9 backer, 16 løpere og tre keepere. Vi har bra folk som kan opptre som bikkjer i en tredje og fjerde femmer nå, mener Dahlstrøm.

- Det heller mot det Ole Eskild forteller. Og spørsmålet blir jo om spillere tolererer å reise til et VM med den rollen de har blitt satt til å spille, uttaler VM-ekspert Tor Nilsen.

Nitten.no kommer tilbake med mer så fort VM-troppen er bekreftet.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form