Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 22, 2022

Oilers på vei mot NM-gull etter kontroversiell scoring

Storhamar startet best, men en sterk midtperiode av Oilers sørget for at de kan bli Norgesmestere på Hamar førstkommende søndag.

Stavanger Oilers tok en sterk seier på Hamar sist og ledet dermed 2-0 i kamper før pucken ble droppet i DNB Arena. Og det ble knyttet stor forventning til kampen etter at DISU valgte å ikke utestenge Patrick Thoresen etter bråken som oppstod sist i CC Amfi.

Mot spillets gang

Stavanger Oilers tok kommandoen fra start og dominerte hele isflaten fra start. Evan Buitenhuis måtte flere ganger i aksjon og holdt Storhamar inne i kampen. Det var flere sjanser hvor hjemmepublikummet reiste fra sin stol og jublet for scoring, men Buitenhuis var i det umulige hjørnet.

- Vi må fortsette å spille vårt spill og ikke bli frustrerte, fortalte Greg Mauldin til TV2 etter første periode.

Og det han sikter til var at det var Storhamar som mot spillets gang fikk den første scoringen i kampen og kunne gå til pause med ledelse 1-0 etter at skuddstatistikken ble 18-6 fordel hjemmelaget.

- Vi lot Stavanger styre og skape sjanser på oss, men jeg synes vi skaper litt etter de første 10 minuttene. De var uten tvil tøffe å møte de første minuttene, men deilig at vi fikk den første scoringen, uttalte Jonas Djupvik Løvlie til samme kanal.

Dommerne i fokus

Storhamar mistet sin ledelse etter 2:44 i den midtperioden, da dommerne kom i fokus på 1-1 scoringen til Rob Bordson. Samuel Solem havnet i en duell som sørget for at han havnet inne i målet til Buitenhuis sammen med en Oilers-spiller. Etter videobedømmelse så blåste dommerne mål etter kraftige protester fra Storhamar-leieren.

- Jeg synes det er rart. Jeg kan ikke fatte at de godkjenner den. Helt vanvittig dømmer, og jeg blir helt målløs. Vi får kjøre over Henrik Holm, for det er tydeligvis lov, uttalte Eirik Saltsten etter andre periode.
Jesper Hoel fortalte at dommerne mente at Solem sørget for duellen selv, og derfor de godkjente målet.

Scoringen ga virkelig blod på tann for hjemmelaget som kjempet i stykker bortelaget ved 2-0 scoringen. En enorm jobb av Greg Mauldin sørget for at Tommy Kristiansen sendte hjemmelaget i føringen.

Bedre skulle det ikke bli for Storhamar da Kissel scoret fra nesten død vinkel som på tv-bildene viste seg å være en stor keepertabbe av Buitenhuis. Dermed ble midtperioden er vanvittig snuoperasjon for Oilers-laget.

Oilers kontrollerte

Mange hadde forventet at bortelaget skulle sette press på hjemmelaget i begynnelsen av den siste perioden, men det var Oilers som kontrollerte spillet igjennom hele perioden. Bortelaget virket blodfattig og spilte uten energi. Noe som også assistenttrener Mads Hansen hos Storhamar påpekte til TV2 med åtte minutter igjen av tredje periode.

- Vi sliter, og må gjøre noe som gjør at de blir mer passive og vi mer agressive.

Men det skjedde ikke fra Storhamar. Hjemmepublikummet ropte flere ganger på utvisning for bortelaget, men det virket som at dagens dommerpar Marcus Vinnerborg og Christian Persson hadde bestemt seg for å ikke blåse noen utvisninger i dagens oppgjør.

Dramatikk ble det da Tommy Kristiansen mister hjelmen og Storhamar reduserte til 3-2 i spill seks mot fem. Men nærmere kom ikke Hamar-laget.

Dermed kunne Oilers innkassere sin tredje strake seier i dette finalespillet. Det gjør at Stavanger Oilers med seier til søndag på Hamar er Norgesmestere 2021/2022.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form