Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 10, 2024

Oilers på desperat spillerjakt: - Aldri vært borti noe tilsvarende

JORDAL (nitten.no) Pål Higson har midler til å forsterke Stavanger Oilers i skadekrisen, men det fins knapt ledige spillere på markedet.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Lørdag manglet Oilers åtte spillere i 4-1-tapet mot Vålerenga på Jordal. Siden har også Tommy Kristiansen blitt tvunget til å legge opp grunnet en alvorlig skulderskade.

General manager Pål Higson har søkt etter forsterkninger den siste tiden, men jobber i et krevende marked.

I januar finnes det knapt ledige spillere som kan være aktuelle for å avslutte sesongen i Norge og samtidig kan forsterke forrige sesongs dobbeltmester.

- Vi er i sondering, om man kan kalle det det. Når markedet er som nå går det som regel veldig fort hvis det er gjensidig interesse. Da blir det en rask avklaring, men det er vanskelig å sette en tidslinje, sier Higson til nitten.no etter Vålerenga-tapet lørdag.

- Hvor mange spillere skulle du helst signert?

- Sju! Nei, forhåpentligvis får vi noen tilbake etter hvert nå. Med så mange ute og flere langtidsskader er det ingen tvil om at vi er preget totalt sett når det har gått over så lang tid.

Flere tilbake

Fredag besto skadelisten av Henrik Holm, Tommy Kristiansen, Andreas Klavestad, André Tangen Henriksen, Kristian Østby, Thomas Higson, André B. Strandborg og Martin Gran.

Holm ble klar til Vålerenga-duellen lørdag, men da manglet også Ludvig Hoff. Flere ventes tilbake denne uken, men samtidig er det klart at både Østby og Henriksen er ute lenge.

- Hva skal man si? Jeg har aldri vært borti noe tilsvarende at vi har manglet så mange over så lang tid, sier Higson fortsetter:

Det er en vanskelig situasjon for laget. Det fører også til at mange får mye belastning og da gjelder det å ikke sette seg i en situasjon der overbelastning kan føre til ytterligere skader. Det er mange hensyn å ta. Vi må fokusere på andre måter enn vi normalt gjør.

Fins midler

Oilers-eier Tore Christiansen har vært tydelig på at det fins midler til å styrke troppen.

- Det er ikke det som primært er utfordringen vår nå. Det handler mer om å få finne de rette spillerne. Det må være noen som kan utgjøre en forskjell hos oss. I tillegg har vi kun én importplass, sier Higson.

- Hvor leter du?

- Stort sett overalt hvor det er et hockeymarked. Hvis spilleren er bra nok, er vi interessert. Men det fins nesten ikke spillere der ute.

Etter å ha innledet 2024 med to 4-1-tap mot Storhamar og Vålerenga, har Oilers nå 18 poeng opp til serieledelsen - med to kamper mindre spilt.

- Det er litt som det er. Borte mot Sparta og Vålerenga nå syns jeg vi fikk dårlig betalt. Da blir avstanden opp som den er, men vi må fokusere på prestasjonene og det mannskapet vi har, sier Oilers' general manager.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form