Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 1, 2022

Oilers-gull etter tidlig Jordal-oppvisning: - Deilig å avgjøre her!

(Vålerenga - Stavanger Oilers 4-6) En råsterk start i rivalens hule la grunnlaget da Stavanger Oilers kunne feire sitt sjette seriemesterskap på Jordal Amfi.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Oilers innledet sesongen med tre seirer og tre tap, men siden har poengfangsten holdt gullskjema som ble kronet med nok en tittel tirsdag kveld.

Etter lørdagens seier i Fredrikstad, hadde laget fem matchpucker for å sikre serietittel nummer seks siden stiftelsen sommeren for 22 år siden. Oilers-gjengen grep den første og fikk også «hjelp» da Lillehammer slo Stjernen.

- Det er deilig å avgjøre her på Jordal! Særlig etter de var litt breiale og meldte de kom til å bli nummer én uansett, sier Oilers-profil Tommy Kristiansen til nitten.no.

Straffe etter 25 sekunder

Det tok ikke mer enn 25 sekunder før Oilers ble tildelt straffe etter en Kalle Ekelund-slashing, men Tobias Johansen Breivold vant duellen med Christoffer Karlsen.

Gjestene dominerte stort de første minuttene og skulle få ledermålet kun to minutter senere da Anders Tangen Henriksen tok med seg pucken rundt mål og la den i hjørnet bak en dekket VIF-keeper.

Oilers-offensiven trommet på og fikk uttelling på ny etter en klynge foran mål. Det så ikke ut til å finnes rom mellom alle spillerne, men Steven Whitney fant åpningen og doblet.

VIF hevet seg, men kom ikke nærmere redusering enn Martin Røymarks skudd som forsvant mellom stolpen, Henrik Holm og ut på motsatt side og en trippelsjanse der målvakten fikk hjelp fra både det ene og det andre.

Etter en periode med bra VIF-trykk mistet David Booth både fotfestet og pucken i egen sone, Karlsen fanget den opp og smalt inn 3-0.

- De fikk lage tre enkle mål. Ikke bra, oppsummerte VIFs Tobias Lindström i pauseintervjuet i hallen.

Økte tidlig

Og da Breivold var uheldig og mistet Dennis Sveums skudd kun 51 sekunder etter hvilen, virket kampen definitivt avgjort. Men VIF ga ikke opp og fikk sin redusering seks og et halvt minutt ut i perioden.

Kalle Ekelunds pasning inn foran mål endte på køllebladet til Sole Marius Ryen som ikke kunne unngå å score.

Det samme trodde mange om Booth da han kom alene gjennom midtveis, men pucken traff innsiden av stolpen. 40 sekunder senere smalt det i motsatt ende, og da på rett side av stolpen sett med Oilers-øyne.

André Strandborgs scoring var det siste Breivold fikk oppleve da han byttet plass med Steffen Søberg.

I spill fem mot fire traff også Lindström innsiden av stolpen før han sekunder senere traff Mathis Olimb som sendte pucken videre i nettaket.

- Vi startet veldig dårlig, Stavanger var klart best og leder fortjent, oppsummerte Espen Knutsen etter andre periode.

Tente håpet

Det var hans egne disipler som startet best i tredje periode og fikk en rask og nødvendig redusering. Pontus Finstad reagerte raskest på returen på sitt eget skudd og kjempet inn VIFs tredje mål.

Og da Thomas Olsen styrte inn 4-5-målet i spill fem mot fire tre minutter senere, våknet Jordal for alvor.

Det som så ut som en potensielt sterk opphenting endte seks minutter før slutt da Jarrett Burton fikk stå alene foran mål og satte pucken under Søberg.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form