Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 14, 2024

Oilers-exiten: - Skal vi synes synd på oss selv for lenge eller lære av dette?

STAVANGER (nitten.no) Mathias Trettenes er spent på hvordan Stavanger Oilers reagerer på semifinaletapet, men lover et revansjesugent lag neste sesong.

Foto: nitten.no

Landslagsspilleren kom hjem på en femårskontrakt i fjor sommer for å hjelpe Oilers til nye pokaler.

At laget ikke kunne gi Storhamar kamp om seriegullet denne sesongen ble klart ganske tidlig og heller ikke «byttå» ender i DNB Arena etter at Oilers for første gang tapte en kamp sju fredag kveld.

Forrige sesongs dobbeltmester har sommerferie mens Storhamar og Vålerenga skal kjempe om kongepokalen.

- Et utrolig kjipt utfall. Det har vært en lang sesong med masse faktorer som har spilt inn. Jeg syns vi har spilt masse god hockey og bra nok hockey til å ta oss til en finale, men nå ble det ikke sånn, sier Trettenes til nitten.no.

Hva nå?

Etter kampslutt fredag kveld snakket 30-åringen om veien videre, om å vise karakter og at man nå kanskje får se hva som bor i denne utgaven av Stavanger Oilers.

- Skal vi synes synd på oss selv for lenge eller skal man lære av dette og gå videre? spør Trettenes og svarer selv:

- Jeg er helt sikker på at denne gruppen her kommer til å respondere bra. De som blir igjen, vil være revansjesugne. For de som reiser er det kjipt å avslutte på denne måten, men sånn er gamet.

Oilers vant 4-1 og 4-0 i de to første semifinalene mot Vålerenga i vest og så ut til å ha stø kurs mot nok en finale. Det inntrykket ble forsterket da laget ledet 3-0 på Jordal i kamp fire, men Vålerenga snudde og tok også en historisk seier i DNB Arena to dager senere.

Oilers klarte å reise seg i kamp seks, men i den avgjørende duellen ga laget bort en 2-0-ledelse og tapte 5-4 etter at Tommi Taimi ble matchvinner 49 sekunder før slutt.

- Vi må bruke tiden fremover til å evaluere. Det er mye følelser og folk er frustrerte for at det ikke ble slik vi hadde tenkt. Andreplass i serien er bra, syns jeg, men inntrykket blir skitnet litt til da vi hadde som mål å gå til finalen. Jævlig kjipt og utrolig skuffende. Men evalueringen er alltid greit å ta når vannet har sluttet å koke.

Ett poeng skiller

Etter 45 seriekamper i EHL skilte det ett poeng mellom sølvlaget Oilers og tredjeplasserte Vålerenga. Det sto 3-3 i kamper foran fredagens siste semifinale der stillingen var 4-4 med under ett minutt igjen.

Stort jevnere kan man ikke få det.

- At det skulle bli tight, visste vi. Vålerenga var litt mer dødelige på sjansene sine og all ære til dem for det. Vi hadde sjansen etter tre-fire kamper, misbrukte den og da får man ikke så mange flere, sier Trettenes.

- Det er ekstremt surt, men hvis man skal se det fra utsiden har denne serien sikkert vært en bra ambassadør for ligaen. Det trykket i hallen på fredag ... Jeg kan ikke huske det har smelt sånn før. Vi setter utrolig pris på de som har støttet oss. Det er synd vi ikke kunne gi de en finaleserie.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form