Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 4, 2023

Også Strøm ferdig i Vålerenga: - Veldig trist beskjed å få

Villiam Strøm håper å vinne noe før han legger skøytene på hylla, men det blir ikke med Vålerenga. 32-åringen fikk mandag beskjed om at kontrakten ikke forlenges.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er jo selvfølgelig en veldig trist beskjed å få etter fem år. Jeg hadde et sterkt ønske om å fortsette i Vålerenga, sier Strøm til nitten.no.

Under sesongevalueringen og spillersamtalene mandag fikk han samme tilbakemelding som Tobias Lindström. Backen som kom fra Stavanger Oilers sommeren 2018 får ikke tilbud om ny kontrakt.

- Det har vært en fin tid, og jeg og familien min med samboer og to barn ser på Oslo som hjem. Nå bli det ikke sånn og jeg må bare respektere avgjørelsen og se fremover, sier Strøm.

«Hel ved»

Sportssjef Anders Myrvold gjennomførte samtaler med store deler av Vålerenga-troppen sammen med trenerteamet mandag. To av de tøffeste samtalene var med Lindström og Strøm.

- Villiam har vært her i fem år og gjort en kjempeinnsats. Han er en kjempekar, «hel ved» som vi sier, og en som går i krigen. Det var ingen hyggelig samtale å ta, men en avgjørelse vi var enige om, sier Myrvold til nitten.no.

Trønderen Strøm spilte for Rosenborg, Lillehammer og svenske Kristianstads IK før det ble tre sesonger i den gang hardtsatsende Lørenskog. Etter 2017/18-sesongen i Oilers ble det flytting til Oslo og Vålerenga.

- Jeg har fått mange hyggelige meldinger og telefoner fra lagkamerater og fans, så jeg håper folk sitter igjen med et positivt inntrykk av meg, sier Strøm som sier følgende om veien videre:

- Jeg har et sterkt ønske om fortsatt å spille i en toppklubb i håp om å vinne noe før jeg gir meg. Jeg må nok fordøye denne beskjeden fra Vålerenga og ha et lite familieråd før vi staker ut kursen videre.

Auk klar

14 spillere har kontrakt med Vålerenga også neste sesong. En av dem er den amerikanske backen Mark Auk som har forlenget sin avtale på Jordal.

To andre som sitter på utgående avtaler, men som Myrvold nå jobber med å forlenge med er backen Kalle Ekelund og VIF-gutten Jørgen Karterud.

- Det er to vi snakker med og håper å komme til enighet med. Det er spillere vi har lyst til å ha med videre, bekrefter Myrvold.

- Hva er status ellers på troppen?

- Den vokste til å bli et tungt og godt lag underveis i sesongen. Semifinalene ble en tungvektsduell, og vi fikk kanskje noen svar i går da Storhamar så ut som de hadde mer tyngde og bredde enn Oilers. Det er der nivået ligger. Troppen planlegger vi gjennom hele året og folk må forstå dette også handler om roller i laget. Noen hentes for å være førsterekke-spiller, andre fjerderekke-spillere, defensiv back og offensiv center. En førsterekkespiller konkurrerer ikke mot en fjerderekkespiller sånn sett. Det er forskjellige kategorier. Tar man bort en såkalt toppspiller, må man fylle på med en annen vi har større tro på at kan heve laget.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form