Lukk søk

Fjordkraftligaen

June 24, 2021

Offensive Lillehammer: - Bedre rustet enn noen gang

Med Andreas Martinsen på en treårskontrakt, Aleksander Smirnov som ny trener og flere profiler på vei planlegger Lillehammer å bli et vanskelig lag å slå fremover.

- Ja, vi er veldig fornøyde!

Slik oppsummerer daglig leder og sportssjef Atle Svensrud situasjonen i Eidsiva Arena i det kalenderen nærmer seg juli.

En rekke spillere har signert nye avtaler denne våren og sommeren der Andreas Martinsens ferske treårskontrakt selvsagt skiller seg ut som høydepunktet i mjøsbyen.

- Andreas var førsteprioritet for oss. Den var selvsagt særdeles viktig, sier Svensrud til nitten.no.

- Hvordan klarte dere å få med en slik profil for tre sesonger?

- Det er egentlig for godt til å være sant, men vi er utrolig glade. Vi var avhengig av hjelp fra flere for å få det til økonomisk. Også har det litt med timing å gjøre, familiesituasjon pluss at han har troen på oss. Det har vært mange samtaler og hard jobb, men klart det er utrolig viktig for oss å få med en spiller som har gått veien fra NTG her til NHL. Alle ungene på Lillehammer ser at det er mulig å gå den veien. I tillegg er Andreas bare 31 år enda.

Cameron?

Ifølge Svensrud inneholder heller ikke kontrakten klausuler som gjør fremtiden uforutsigbar for klubben. Og kan det være mer på vei? Det spekuleres i om Brett Cameron er på vei tilbake til gamleklubben.

- Jeg har snakket med Lillehammer og vi jobber med noe. Vi får se hva som skjer, sier publikumsfavoritten selv til GD.

- På sånn generell basis har vi god kontakt med flere spillere - blant annet han. Så får vi se på hvordan det kan passe inn. Vi snakker med både han og flere andre, sier Svensrud som nå nærmer seg full tropp.

- Det gjenstår litt, men vi begynner å nærme oss nå. Vi skal mest sannsynlig ha inn en keeper, kanskje en back og en løper. Da vil vi være meget komfortable.

Styrker apparatet

Ved å omdisponere midler har Lillehammer i sommer i tillegg styrket trenerstaben i klubben. Aleksander Smirnov får den kommende sesongen med seg Anton Säll som assistent på heltid.

Henrik Jacobsen er fysisk trener i 100 prosent stilling i samarbeid med NTG, Per Olav Skarpjordet blir U20-trener og svenske Alexander Johansson får ansvar for U18-laget. Tom Jøstne og Åge Ellingsen følger opp de unge spillerne på dagtid gjennom NTG-systemet.

- Vi har brukt mye tid og ressurser på å satse mer på utvikling. Nå mener vi at vi er godt rustet, sier Svensrud.

- Hvor bra ser det ut på Lillehammer nå?

- Vi er bedre rustet enn noen gang. Også med tanke på jobben som er gjort av spillere og trenerteamet off-ice. Det ser virkelig bra ut. Vi har ikke satt oss noe mål enda, men vi skal være i utvikling hele tiden. Klarer vi det, blir dette bra til slutt.


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form