Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 29, 2023

Offensiv Lindström før skjebnekampen: - Dette er ikke over

JORDAL (nitten.no) Tobias Lindström (34) føler ikke på noe ekstra press foran onsdagens avgjørende duell på Jordal.

Foto: nitten.no

- Press tenker vi ikke på. Vi ser positivt på dette og fokuserer på oppgavene en kamp av gangen. Det er denne kampen nå. Så enkelt er det, sier Lindström til nitten.no.

Vålerenga-veteranen vet sesongen kan være over før Kveldsnytt onsdag kveld. Kun seier er godt nok for å forlenge sesongen med minimum to dager.

- Vi må vinne to kamper. Det er en kul oppgave det. Nå blir det voldsomt trøkk og en veldig kul kamp. Dette har vært en veldig bra serie så vi må forsøke å nyte det også. Vi har vært veldig sterke hjemme under hele våren og har en bra følelse her. Dette er ikke over, sier Lindström.

- Påvirker det inngangen noe at dere må vinne?

- Nei, egentlig ikke. Vi føler vi må vinne hele veien i et sluttspill. Det er først fire til matcher så det forandrer ingenting. Det første laget med to strake seirer nå går videre.

Utsolgt

Også onsdagens semifinale på Jordal er utsolgt. Mens Stavanger Oilers gjorde unna sin semifinaleseire mot Sparta på en snau uke, går klassikeren til seks eller sju kamper.

- Vi går så klart for en syvende og avgjørende kamp på Hamar nå. Det er dette som gjelder. Grunnserien handler om å posisjonere seg best mulig foran sluttspillet. Nå vi forsøke å samle alt vi har jobbet for gjennom hele sesongen og få ut en så bra prestasjon som mulig, sier Lindström.

Storhamar står med tre strake i CC Amfi mens Vålerenga har vunnet begge semifinalene på Jordal. 6-3-seieren lørdag var kanskje den beste kampen VIF har levert under Fredrik Andersson.

To dager senere på Hamar var Storhamar klart best og holdt nullen.

- Det er slik det er i et sluttspill. Vi må holde et høyt lavestenivå, vi vet vi kan spille bra så det handler om å finne tilbake til det. Det handler litt om kampbildet også. Sist fikk de to raske mål og vi havnet litt bakpå.

God reklame

Slik nitten.no skrev tirsdag er Mark Auk tilbake i trening for Oslo-laget og håper å bli klar til onsdagens batalje etter å ha røket ut med en smell i skulderen i siste sekund i første semifinale på Hamar.

Mika Partanen forlot isen med smerter underveis mandag og fikk status som usikker dagen derpå.

- Hjemme har vi et bra overtak på Storhamar. Vi vet de er gira og ønsker å avgjøre dette nå, men det er alltid vanskelig å stenge en serie. Vi skal gi dem kamp så får vi, sier Lindström.

Selv om noen kanskje vil merke alvoret på isen i semifinale nummer seks, mener svensken at spillerne også må forsøke å nyte det å spille viktige kamper på en utsolgt arena.

- Jeg tror ingen tilskuere har reist fra disse kampene med en dårlig følelse. Hvert fall ikke om man heier på hjemmelaget. Det er bra reklame både for norsk hockey og klubbene og ikke minst veldig kule kamper å spille. Det er ikke så ofte man får spille for fulle haller i Norge.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form