Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 9, 2022

Nytt Thoresen-jubileum: - 1000 kamper føles langt unna nå

Steffen Thoresen spilte sin match nummer 900 torsdag kveld, men 37-åringen innrømmer at tankene om at karrieren snart er over nå kommer stadig hyppigere.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

Forrige sesong rundet han 700 seriekamper i norsk hockey, og torsdag kveld var det klart for match nummer 900 totalt i serie og sluttspill. At det ble markert også på bortebane av vertskapet Stavanger Oilers, ble satt ekstra pris på av jubilanten.

- Det var stort av Stavanger-folket med en liten hyllest på kuben. Det setter jeg pris på, sier Thoresen til nitten.no.

En kikk på den omfattende listen over spillere med flest kamper i norsk hockey hos Elite Prospects, viser Thoresen på andreplass med 900 kamper fordelt på 19 sesonger. Tidligere Storhamar-lagkompis Pål Johnsen troner øverst med 913.

- Han holdt ut lenge han også. Det hadde vært stas å passere Pål, men det er ikke derfor jeg spiller. Jeg har hatt det gøy med hockey hele veien. Det er den eneste grunnen til at jeg har holdt ut så lenge. Støtten hjemmefra har også gjort det mulig å kombinere idrett med jobb og familie. Uten det, hadde det ikke gått. Jeg bruker jo en del timer på dette her, sier Thoresen.

Egen statistikkfører

Lillebror i Thoresen-familien har vunnet serien, sluttspill, deltatt i OL, VM og spilt i Sverige. «Kjella» har likevel ikke kontroll på sin egen statistikk, og som i forkant av jubileet sist sesong kom påminnelsen fra lagkamerat Joachim Hermansen på Twitter.

- Med hode på plass, hadde han for lengst vært over Johnsen! meldte Hermansen i forkant av 3-0-tapet i DNB Arena.

- Hermansen passer på, er kaptein, lagleder og statistikkfører. I Manglerud Star må alle bidra, sier Thoresen og smiler.

37-åringen dro tidlig til Sverige og Färjestad, var innom Skåre før det ble Storhamar, Växjö Lakers, Vålerenga, Lørenskog, retur til Storhamar og nå Manglerud Star.

Og spørsmålet må selvsagt komme; kan det bli 1000 kamper?

- Man skal aldri si aldri, men jeg merker at man ser slutten nå. Det er det ingen tvil om faktisk. 1000 kan bli tøft. Da snakker vi vel rundt to og en halv sesong fort. Og de skal jo spilles disse kampene også.

- Dette kan bli din siste sesong?

- Det kan det fort bli, ja. Jeg har tenkt litt mer på det enn før. Derfor føles 1000 ganske langt unna nå. Påminnelse om at jeg begynner å bli gammel kommer fort når jeg spiller med Lukas Loob Trygg og Noah Jacobsen og også har vært lagkamerat med fedrene deres. Jeg har ikke bestemt meg, men det hjelper heller ikke på motivasjonen med litt rot i MS. Jeg tenker ikke mye på å kjøre i to-tre år til om dagen akkurat.

MS ut sesongen?

Med Manglerud Star i økonomisk krise ble Thoresen for noen uker siden linket til gamleklubben Storhamar der pappa Petter og bror Patrick holder til.

- Jeg har ikke fått tilbud av noen andre klubber, men slik jeg har skjønt det er vi i utgangspunktet fristilte. Slik det ser ut nå blir jeg i MS, forteller veteranen.

Om han ikke var viktig fra før, har Thoresen måttet ta ytterligere ansvar i den meget unge MS-troppen de siste ukene. Torsdag stilte Oslo-klubben uten en eneste import i det hederlige 3-0-tapet mot Oilers.

- Det er første gang jeg har opplevd på 19 år i den norske ligaen! Og vi kunne fort fått 1-1 og vant skuddstatistikken i andre periode. Vi må bare ha det gøy med hockeyen og gjøre det beste ut av situasjonen. Det ble gjort tiltak for å redde klubben, vi har fått lønnen vi skal ha og så får vi bare se hva som skjer. Beskjeden vi har fått er at ting er på stell for oss som er igjen, forteller MS-veteranen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form