Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 16, 2022

Nye hjerteproblemer for Nilsen: - Er ikke redd

Sjur Robert Nilsen har tidligere vært åpen om sine hjerteproblemer. Nå venter en ny operasjon for Sparta-treneren som tirsdag måtte se MS-kampen fra sofaen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det var i 2019 at Sparta-treneren oppsøkte fastlegen og følte at noe var galt. Der ble han sendt rett til Kalnes sykehus for ytterligere undersøkelser. Der fikk han påvist en form for hjerteflimmer.

- Jeg fikk første gang påvist dette i 2011, men nå har det utviklet seg litt. Lidelsen gjør blant annet at jeg i perioder har en hvilepuls helt opp mot 150. Det sier seg selv at det er ubehagelig og slitsomt, fortalte han til SA den gangen.

Sjur Robert Nilsen forklarte til nitten.no tirsdag at han igjen hadde fått beskjed om å møte på sykehuset og at undersøkelsene førte til at han gikk glipp av oppgjøret mot Manglerud Star.

Tilbakefall

Sparta vant til slutt 7-0, og da det sto 4-0 allerede etter første periode, var pulsen relativt rolig hos Nilsen.

- Jeg begynte å få litt følinger på at ting ikke var så bra forrige helg. Undersøkelsene nå viste at jeg hadde fått en ny type hjerteflimmer, forklarer Nilsen.

- Hvor alvorlig er dette, Nilsen?

- Altså, det er mange som har utført og ikke minst lever med dette. Men det er svært ubehagelig når hjertet ditt slår mellom 120 og 196 slag i løpet av to timer. Men jeg er ikke redd. Det er mest ubehagelig, sier Sparta-treneren.

Venter på ny ablasjon

Nå venter Sparta-treneren på innkallelse til å utføre en ny ablasjon, som det heter på legespråket. Dette inngrepet blir utført på Rikshospitalet.

- Jeg gjorde et slikt inngrep i pinsen 2020. Medisinene jeg har fått sørger for at hjertet oppfører seg normalt, og jeg er tilbake på jobb igjen i morgen, forteller Nilsen.

Landslagsassistenten håper et nytt inngrep skal sørge for å dempe den ubehagelige følelsen.

- Vi er heldige som lever i dette landet hvor sykehusene vet hva de driver med.

Nye rutiner

Ikke nok med at inngrepet skal sørge for at Sjur Robert Nilsen skal få et mer behagelig liv, nå må også rutinene utenfor isen forandres.

- Jeg er nok ikke den personen som spiser så usunn mat, men jeg spiser fryktelig mye. Det må jeg gjøre noe med og ikke minst begynne å trene. Jeg er en tung mann, ler Nilsen.

- Men var ikke du i gang med trening med Thoresen & co under VM?

- Jo, men det ga seg da sesongen begynte her hjemme. Men nå skal jeg bli flinkere til å utnytte de ressursene vi har i Sparta Amfi blant annet. Det merkelige er at jeg ikke merker noe til hjerteflimmer når jeg er i jobb. Da har du litt høyere puls, men når du slapper av så kommer de utfordringene.

- Å trappe ned er ikke aktuelt?

- Er du gal? Det hjelper ikke på pulsen!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form