Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 5, 2024

Ny video viser foranledningene til slagene: - Ser ikke pent ut, men sånt skjer innimellom

TV 2-ekspert Bjørn Erevik syns det høres «rart ut» å involvere politiet etter torsdagens slag i Stjernehallen mens Frisk Asker tar «sterk avstand» fra hendelsen.

Skjermdump med tillatelse: TV 2

- På den nye videoen ser man hvert fall at dette ikke skjedde helt uprovosert. Hva som sies mellom spillerne vet vi ikke, men vi ser at de dytter, drar og «småslår» litt på hverandre, sier TV 2-ekspert Bjørn Erevik til nitten.no.

TV 2s bilder fra oppgjøret mellom Stjernen og Frisk Asker torsdag fanget etter hvert opp fighten mellom Olivier Dame-Malka og Sondre Grønli i etterkant av en duell med to andre spillere involvert, men ikke foranledningen.

Nye bilder fredag viser at Grønli og Dame-Malka støter på hverandre på vei mot situasjonen. Knuffing og dytting utvikler seg senere til slag og etter hvert bildene som TV 2-kameraet også fanget opp som ender med at Stjernens unggutt blir liggende blødende på isen før han kommer seg i garderoben for egen maskin.

- De nye bilderne viser kanskje at de var noe mer to om det, men det er ingen tvil om at det er Dame-Malka som er den aggressive parten, sier Erevik.

- Ikke pent

TV 2-eksperten mener det er helt irrelevant for diskusjonen at Grønli er en unggutt på 18 år og tror heller ikke det faktum at Dame-Malkas kontrakt gikk ut torsdag ved midnatt hadde noe å si for at slagsmålet oppsto.

- Men det ble en fight mellom en som kanskje opplevde dette for første gang og en som har gjort dette før. Da ble utfallet stygt. Det ser ikke pent ut, men sånt skjer innimellom. Det er likevel ikke scener vi ønsker i norsk ishockey.

Stjernen varslet torsdag at de ønsker å politianmelde Dame-Malka og har uttalt det samme også dagen derpå.

- Det syns jeg høres rart ut, er Ereviks kommentar.

- I en ideell verden håndterer idretten sine egne saker innenfor eget disiplinærreglement. Om Stjernen her velger noe annet, må bli opp til deres vurdering, sier ishockeypresident Tage Pettersen til nitten.no.

- Uakseptabel

Han skriver blant annet følgende om situasjonen på sin Facebook-side fredag:

«Slik oppførsel er helt uakseptabel! Det vi så i slutten av andre periode i kampen mellom Stjernen Hockey og Frisk Asker er ikke akseptabelt og noe vi har jobbet for å bli kvitt gjennom flere år. Dette handler om sportens omdømme og spillernes sikkerhet! Norges Ishockeyforbund ønsker at vår idrett skal være en idrett for alle - både på isen og tribunen. Men hendelsen i går bidrar i motsatt retning».

Frisk Asker sendte fredag ettermiddag ut en pressemelding der de skriver at klubben tar «sterk avstand» fra det som skjedde i midtperioden i Stjernehallen.

- Vi i Frisk Asker har et ansvar for å opptre som gode forbilder og representanter for den sporten vi elsker. Det som skjedde på isen i går er ikke noe vi kan akseptere, verken av egne eller andre spillere. Vi har sagt klart i fra til våre spillere at dette er noe vi tar avstand fra. Vi ønsker Sondre Grønli god bedring, og håper på å se han på isen om kort tid, sier daglig leder Nicolay Sørensen.

Dame-Malka har ikke ønsket å uttale seg i etterkant av situasjonen. Grønli forteller til Fredriksstad Blad at han ikke pådro seg en hjernerystelsen som følge av slagene.

- Det kunne ha gått veldig mye verre, så jeg har vært heldig, sier 18-åringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form