Lukk søk

NHL

June 21, 2024

Ny Stars-kontrakt for Emilio Pettersen: - Beste stedet for meg

Emilio Pettersen vurderte flere tilbud fra europeiske klubber, men har nå forlenget kontrakten med Dallas Stars.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

- Jeg er veldig fornøyd med å komme meg tilbake til Texas. Jeg følte meg veldig satt pris på som spiller der og følte meg hjemme, sier Pettersen til nitten.no.

Det var NHL-kjenner Roy Ulvmoen som først omtalte signeringen på sin X-konto.

Pettersen bekrefter at han har signert en toveiskontrakt for ett år med Dallas Stars-organisasjonen med minimumslønn på 775.000 dollar ved NHL-spill som gir 120.000 dollar i AHL.

- Jeg føler Texas var det beste stedet for meg neste sesong. Så får vi bare se hvordan det går etter sesongen med tanke på UFA-situasjonen (Unrestricted Free Agent), sier Pettersen som fortsatt venter på NHL-debuten.

Nei til Sverige

Manglerud-gutten signerte avtalen før han nå reiser hjem til Norge på sommerferie denne helgen. Pettersen flyttet til USA allerede som 14-åring, men kunne returnert til Europa denne sommeren dersom han ville.

Slik Ulvmoen skriver, og som også nitten.no kjenner til, hadde Pettersen gode tilbud fra klubber både i Sverige og KHL.

- Vi ville se hva tilbudene var i Europa. Og det var selvfølgelig veldig interessant, men jeg føler jeg fortsatt har mer å gi her, sier Pettersen.

I mars ble han tradet og byttet ut Calgary Flames og spill for farmerlaget Wranglers med Dallas Stars-organisasjonen og en plass hos Texas Stars i AHL.

Pettersen leverte åtte poeng på 12 kamper samt fem poeng på sju matcher i sluttspillet før han dro til Praha og sluttet seg til den norske VM-troppen i mai.

Ti år i USA

Emilio Pettersen gjorde 71 poeng på 20 kamper for Lørenskogs U16-lag før han allerede som 14-åring flyttet til USA.

I 2018 ble han draftet i runde seks og fikk plass i Calgary Flames-organisasjonen, våren 2021 spilte han VM for Norge, og etter to sesonger i Stockton Heat gikk ferden videre til Calgary Wranglers.

I 2022/2023-sesongen gjorde han 44 poeng på 61 matcher i grunnserien i AHL, hadde en periode best pluss/minus-statistikk av alle forwards i ligaen og passerte Mats Zuccarello på listen over nordmenn med flest poeng i én AHL-sesong.

I juni i fjor signerte Pettersen en toveis ettårskontrakt med Flames verdt 8,3 millioner kroner på NHL-nivå før han ni måneder senere ble tradet til Stars.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form