Lukk søk

Landslaget

April 29, 2023

Ny skadesmell for Norge - Lesund mister VM: - Veldig frustrerende

Erlend Lesund har pådratt seg en skade under samlingen i Danmark og mister VM med Norge for andre år på rad.

Foto med tillatelse: Alexander Henningsen

- Jeg har meldt forfall til resten av oppkjøringen og VM. Kroppen fungerer ikke slik den skal, sier Lesund til nitten.no.

Rögle-backen var i troppen til kampen mot Finland på Lillehammer, Sverige i Östersund og torsdag var han på isen da Norge tapte 3-2 mot Danmark i Odense.

- Jeg har gjort det jeg skulle, alt så relativt bra ut og jeg trodde dette skulle gå veien, men så fikk jeg trøbbel i Danmark-kampen. Det ble litt for mange steg tilbake så da funker det ikke, sier Manglerud-gutten.

Forfall

I november 2021, samme år som han ble tildelt Gullpucken, pådro han seg en skade som førte til operasjon som holdt ham utenfor sluttspillet, CHL-finalen og VM med Norge.

Nå ryker nok et mesterskap for Norge der Lesund var tiltenkt en svært sentral rolle.

- Jeg hadde gledet meg veldig til å spille VM, være med gjengen og gjøre jobben. Det er veldig frustrerende. Vi trodde ting var på rett vei, men det funker bare ikke. Det er ikke holdbart. Da er det bedre at noen andre spiller. Skuffende, sier Lesund.

28-åringen ønsker ikke å kommentere spesifikt hva slags skade det er snakk om, men synes det er tungt å miste to VM på rad etter å ha spilt 45 matcher for Rögle i SHL denne sesongen.

- Jeg mistet jo store deler av sesongen i fjor, sluttspillet og VM. Nå var jeg så forberedt på og innstilt på å være med at det blir ekstra kjedelig når det kommer sånn overraskende på. Dette var ikke noe moro. Kjedelige nyheter, sier backen som understreker at problemene i utgangspunktet ikke skal påvirke oppkjøringen til neste sesong i Sverige.

- Jeg skal ha nok tid til å ordne opp i det i sommer. Det skal ikke være noe problem.

Operert Brandsegg-Nygård

I tillegg til Lesund, er Mats Rosseli Olsen usikker foran turneringen i Riga. Han mistet også siste del av sesongen med Frölunda i SHL.

Det unge stjerneskuddet Michael Brandsegg-Nygård ble operert i vinter og er heller ikke aktuell for VM. Skadefri ville Mora-spilleren vært et het kandidat til troppen som reiser til Riga.

- Man sier det ikke fins noen god timing for å bli skadet, men dette var virkelig dårlig timing og, sa 17-åringen til nitten.no etter operasjonen.

Oslo-gutten har imponert stort i Mora denne sesongen med 38 poeng på 35 kamper for U20-laget og har også fått 11 matcher i HockeyAllsvenskan. Brandsegg-Nygård var var tiltenkt en svært sentral rolle på U18-landslaget som nå kjemper for ny kontrakt på øverste nivå.

Inngrepet kunne vært utsatt til etter sesongen, men at dette da ville gått ut over sommertreningen og oppkjøringen til neste sesong der han blir en permanent del av Moras A-tropp.

- Og det er viktigere for meg. Jeg fikk på en måte bestemme selv, men trenere, agent, foreldre og så videre men det var best å gjøre dette nå så på en måte også ikke.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form