Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 10, 2021

Ny skadesmell for Grönberg: - Fryktelig tungt

Spartas Martin Grönberg forstår ikke selv hvordan det skjedde, men dommen som kom tirsdag var nådeløs: 10-12 uker på sidelinjen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er fryktelig tungt. Nå er det snakk om tre måneder. Det er lenge. Da er jeg ikke tilbake i spill før i slutten av januar eller begynnelsen av februar, sier svensken selv til Sarpsborg Arbeiderblad.

Beskjeden var ekstra tung å få da Grönberg tidligere i år har slitt med en hjernerystelse som kostet ham fem uker på sidelinjen.

Nå blir det nok en oppstykket og rotete sesong for Sparta-spilleren som kun har vært på isen i sju kamper siden seriestarten i september.

Skjønte ikke

Det var underveis i hjemmeseieren over Storhamar lørdag Grönberg pådro seg en vridning i kneet og måtte forlate isen.

- Jeg har sett situasjonen i reprise 15 ganger. Fortsatt forstår jeg ikke hvordan jeg kan ha blitt skadet. Jeg kjente noe som smalt, men det så ikke ut til være noen større smell. På vei til boksen kjente jeg likevel at noe var feil, forteller 27-åringen.

MR-undersøkelsen viste at leddbåndet i det venstre kneet har røket. Det betyr 10-12 uker uten ishockey for svensken som er inne i sin fjerde sesong i Sparta etter overgangen fra Leksand.

- Det var en tøff periode med hjernerystelse. Så har jeg kjempet og trent ganske hardt for å komme tilbake. Endelig begynte jeg å kjenne at matchformen var på vei, så blir jeg satt på sidelinjen igjen. Hvis man skal dra noe positivt ut av det så er jo den store forskjellen fra hjernerystelsen at jeg nå kan dra til ishallen hver dag, se guttene, trene og delta i det sosiale.

Opptrening

Å bygge opp styrke i det skadde kneet blir menyen for Grönberg fremover etter at krykkene er kastet. Målet er å være tilbake for fullt og prikke formen inn mot sluttspillet til våren.

Med én kamp mindre spilt enn konkurrentene ligger Sparta på fjerdeplass med 32 poeng inn i landslagsoppholdet. Med seier i hengekampen mot Lillehammer vil sarpingene passere Vålerenga og ha kun fem poeng opp til serieleder og rival Stjernen.

Lillehammer-kampen spilles tirsdag i Sparta Amfi før laget reiser til Oslo for å møte Grüner to dager senere. Uka avsluttes med bortekamp mot Vålerenga på Jordal.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form