Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 10, 2022

Norsk Grönberg gir importjakt: - Var med i tankene

Martin Grönbergs norske pass betyr at serieleder Sparta kan forsterke troppen med en ny import. 28-åringen innrømmer at det spilte inn på valget.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Grönberg er inne i sin femte sesong i Sparta etter overgangen fra Leksand og har nå fått innvilget sin søknad om norsk statsborgerskap.

- Det føles veldig bra! Det tok litt tid, men nå er det endelig klart, sier Grönberg til nitten.no.

Spartas daglige leder Henning Svendsen forteller til Sarpsborg Arbeiderblad at søknaden ble sendt inn i vår og at man ikke hadde forventet en løsning før neste sesong.

Avklaringen som frigir en plass på utlendingskvoten er nå formidlet til Norges Ishockeyforbund.

- Jeg har bodd her noen år nå så dette føles veldig bra, sier Grönberg.

Importjakt

Svendsen bekrefter til SA at Sparta nå jobber med å hente inn en spiller uten norsk pass på en korttidskontrakt for å erstatte skadde Trym Østby. I første omgang leter serielederen i Sverige.

- Vi har få løpere tilgjengelig nå. Trym (Østby) er ute i fem til sju uker, vi vet ikke når Magnus Nilsen er klar igjen etter kneskade og Calle Spaberg Olsen har gått til Grüner. Det betyr at vi kun har elleve løpere igjen av de 14 vi hadde ved sesongstart, og da må vi se etter en ny spiller, sier sportssjef Henrik Malmström til SA.

Grönberg, som står med 15 poeng på 18 kamper denne sesongen, forteller at han og samboeren trives veldig bra i Østfold. At han ved å bli norsk kan hjelpe sarpingene med å styrke troppen, spilte inn i valget.

- Selvsagt har det at dette åpner opp for en importplass i Sparta vært med i tankene under prosessen og har en del å si for avgjørelsen.

Som Jakobsson?

Lagkompis Kristian Jakobsson er født og oppvokst i den svenske hockeybyen Örnsköldsvik skaffet seg dobbelt statsborgerskap etter to sesonger i norsk hockey.

26-åringen har norsk mor, familie på Østlandet, tilbrakte mange ferier på Kløfta som ung og debuterte på det norske landslaget for et drøyt år siden. I vår var Sparta-skarpskytteren en del av den norske VM-troppen.

- Håper du å gå samme vei, Grönberg?

- Det har jeg ærlig talt ikke tenkt så mye på. Skulle jeg bli aktuell for noe slikt får jeg ta det da.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form