Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 20, 2021

Norge våknet, men måtte gi tapt for Latvia

Latvia ledet 2-0 etter to perioder. Så våknet Norge, men Latvia holdt unna og vant etter 60 minutter.

Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Norge reiste til Latvia for å spille to kamper mot hjemmenasjonen før det hele braker løs på Jordal førstkommende torsdag. Kveldens kamp gikk uten Jonas Holøs som tidligere i dag meldte fra til landslagsledelsen at han måtte melde avbud grunnet skade.

Latvia åpnet best

Hjemmelaget åpnet best og etter den første perioden ledet Latvia fortjent etter at de scoret 1-0 etter et skudd som Henrik Holm ikke kunne gjøre noe med. Holm startet i mål, hvor Jørgen Hanneborg var andre målvakt.

Flere mål ble det ikke i denne perioden, selv om begge lag hadde muligheter til å score. Espeland var farlig frempå, men Latvias keeper reddet mesterlig.

I den andre perioden var det litt mer fart i Norge fra start, men det var Latvia som også denne perioden skulle få det første mål. Hjemmelaget kommer seg ned til rundvant hvor Norge mister markering i slottet. Dermed skulle Norge få en tyngre oppgave med å snu dette til sin fordel i Latvia. Perioden kunne fort fått flere mål, da hjemmelaget fikk sjansen i overtall mot slutten av perioden. Men et godt undertallsspill og keeperspill gjorde at Norge slapp med skrekken.

Salsten-dobbel skapte spenning

I den tredje perioden åpnet Norge klart best, og det var fortjent at Norge fikk sin redusering ved Eirik Saltsen. Storhamar-spilleren la en puck mot mål, hvor sterke Andreas Martinsen hadde plassert seg. Skuddet gikk via en latvisk skøyte og i mål.

Bare minutter senere så var Eirik Saltsen på farten igjen. Mats Rosseli Olsen tok med seg pucken inn i angrepsonen og ga den til Saltsen som løsnet av et skudd som gikk bak den latviske målvakten og utligning til 2-2 var et faktum.

Latvia skulle igjen ta ledelsen hvor det norske forsvaret ble totalt utspilt. Nok en gang fikk den latviske spilleren stå alene i slottet, men denne gangen spilte han sin rekke-kamerat på blank kasse. Uttagbar for Henrik Holm.

3-2 var stillingen helt til det siste minuttet hvor Norge valgte å ta ut Holm i et desperat forsøk på å få en utligning.

I tomt mål kunne Latvia juble for sin 4-2 scoring etter at tidligere Fjordkraftliga-profil Rūdolfs Balcers vant sin duell mot Johannes Johannesen og slapp pucken videre til en latvisk spiller som enkelt kunne sikre seieren for Latvia i åpen kasse.

1-1 i overtime

Begge lag ønsket å trene på 3 mot 3 etter at 60 minutter var spilt. Der åpnet Norge best hvor Sondre Olden gjorde ting på egenhånd da han fraktet pucken inn i den latviske sonen, forbi backen og satte den iskaldt bak den latviske keeperen.

Latvia skulle umiddelbart svare rett etterpå, hvor Martinsen mistet pucken i offensiv sone. Latvierne kom to spillere alene med Holm, men avslutningen gikk til side for mål. I det samme angrepet presset Latvia på og da Holm mistet spaken kunne Latvia enkelt utligne til 1-1 i overtime.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form