Lukk søk

Landslaget

May 19, 2024

Norge kan rykke ned mandag: - Et totalt magaplask

Dersom Norge taper mot Storbritannia etter ordinær tid mandag, rykker landslaget ned for første gang siden 2001.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

Det er den tøffe realiteten etter søndagens 4-1-nederlag mot Østerrike. Det lille kvartfinalehåpet forsvant og ble erstattet av nedrykksfrykt.

- Jeg er nervøs. En kræsjlanding i spill med puck. Spillerne har hovedansvaret for at dette ble som det ble, men når de feiler er det trenernes jobb å justere og finne løsninger, sier Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

- Et totalt magaplask. Rett og slett drit dårlig. Det er noe som ikke stemmer. Vi får ikke maks ut av de beste spillerne. Det er kun førsterekka som har fungert, melder kollega Alexander Bonsaksen under studiosendingen søndag.

- Jeg kan ikke huske sist vi var så langt unna i møte med et lag som er ranket fire plasser bak oss. Forventningen var at vi skulle gå ut og styre kampen. Det endte med total kollaps og tre baklengs. Jeg vil si «match upen» mellom coachene endte med knock out. Det kom ingen svar fra Norge når det gjelder å bytte på rekkene, backer, taktiske grep. Det er ingenting som skjer. Vi klarte ikke endre matchbildet. Østerrike så ut som et seniorlag og Norge som et juniorlag. Skuffende.

Norge står med kun tre poeng etter seks kamper og avslutter VM mot hittil poengløse Storbritannia som også møter Østerrike tirsdag.

Kan rykke ned

Det betyr at Norge med tap etter ordinær tid mandag rykker ned fra øverste VM-nivå for første gang siden Leif Boork ledet landslaget i 2001. Da brukte Roy Johansen fire år på å lede landslaget tilbake der man nå har vært 19 år på rad.

Med seier er plassen sikret mens tap etter spilleforlengelse betyr at Norge må håpe å hjelp fra sine østerrikske overmenn tirsdag.

- Vi hadde et bra møte før kamp, det føltes harmonisk. Men vi fikk det ikke helt ut, sa landslagssjef Tobias Johansson da han ble intervjuet av rettighetshaveren etter kamp.

- Det blir viktig for oss å få i guttene mot og skape selvtillit nå. Vi har alt i egne hender. Vi må våge å spille den kampen, og da er jeg ganske trygg på at vi kommer til å gå seirende ut, sier svensken.

Ikke bekymret

Johansson svarte følgende på spørsmål om han er bekymret foran det som blir en ren nedrykkskamp mot britene:

- Ikke i hele tatt. Jeg er veldig trygg på de spillerne og det laget jeg har her.

Mats Zuccarello var nest sist på det norsk reduseringsmålet og ble hindret da Norge mistet pucken før Østerrike avgjorde med 4-1 i tomt bur. NHL-spillerens første VM siden 2016 kan ende med nedrykk.

- Jævlig surt. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi var ikke på bølgelengde i hele tatt, og det er alle sammen. Jeg vet ikke hva det er for noe. Nei, dette var ikke bra, sier han til Viaplay.

- En livsviktig kamp der vi må ta poeng. Hvis ikke er det rett ned. Jeg er ikke bekymret for det, men vi må begynne å tenke fremover med en gang, var veteranens Patrick Thoresens ord til rettighetshaveren etter 4-1-smellen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form